Βόλος: Κάθειρξη 12 ετών σε Λαρισαίο που απείλησε να κάψει την σύζυγό του και να αυτοπυρποληθεί

Παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2022 ένας 50χρονος άντρας  απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, όμως νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κάψει την πρώην σύζυγό του.

Ο 50χρονος, πήγε το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και λίγο πριν από την έναρξη του Santa Run απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Τελικά, αστυνομικοί παρενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Νωρίτερα, λίγο πριν από τις 18:00, ο άνδρας περίμενε την πρώην σύζυγό του, στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου. Όταν εκείνη έφτασε στο σπίτι, περιέλουσε με βενζίνη το αυτοκίνητο και την ίδια και προσπάθησε να βάλει φωτιά με αναπτήρα.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην παρέμβαση του 15χρονου γιου τους, ενώ η 41χρονη ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας. Λίγο αργότερα, ο 50χρονος πήγε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ανέβηκε σε εξέδρα έχοντας μαζί του δοχείο με βενζίνη και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί. Από εκείνη την ημέρα κρατείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και χθες καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό του Βόλου.

Ο 50χρόνος Αλβανός υπήκοος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και δηλώνοντας ότι «δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν, ούτε στον εαυτό μου», απέδωσε τις πράξεις του σε μια προσπάθεια «να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την προσοχή» της πρώην συζύγου που φαίνεται πως δεν του έδινε σημασία και πως δεν ανταποκρινόταν στα αιτήματα του, να συναντήσει το παιδί τους, ούτε καν μέσα στην περίοδο των γιορτών. Η σύζυγος κατέθεσε πως αποπειράθηκε να την κάψει με δυο αναπτήρες, ενώ φορούσε κουκούλα.

Όπως κατέθεσε η ίδια η 43χρονη, το μοιραίο απόγευμα, όταν στάθμευε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό της σε πιλοτή πολυκατοικίας όπου διαμένει, ο δράστης αιφνιδιαστικά, την περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό τόσο την ίδια όσο και το εσωτερικό του αυτοκινήτου της, επιχειρώντας να προκαλέσει ανάφλεξη με αναπτήρα που κρατούσε, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του καθότι επενέβη ο γιός τους. Στη συνέχεια, ο δράστης μετέβη σε πλατεία της πόλης, όπου αφού περιέλουσε τον εαυτό του με εύφλεκτο υγρό, απειλούσε ενώπιον των περαστικών να αυτοπυρποληθεί.