Ιαπωνικός κολοσσός ενδιαφέρεται για την εξαγωγή του σκόρδου του Πλατυκάμπου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά από επαφές με τα Επιμελητήρια  καθόρισε τον τρόπο με τον όποιο οι επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στις κλαδικές εκθέσεις τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού ώστε μέσα από την συνέργεια να προκύψει μεγαλύτερη ωφελιμότητα για την εξωστρέφεια.

Ήδη το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο με αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στις εκθέσεις από 33% σε 40%.

Παράλληλα η περιφέρεια ίδρυσε ειδικό γραφείο επιχειρηματικότητας ενώ στο πλαίσιο πάντα της ενίσχυσης του τομέα διεκδικεί άμεση στήριξη από τα τομεακά προγράμματα.

Επίσης προχώρησε στην δημιουργία αγροδιατροφικής σύμπραξης, με σκοπό να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και στις επιχειρήσεις και στο επίπεδο της εξωστρέφειας.
Ανέλαβε πρωτοβουλία για πιστοποίηση προϊόντων ΠΟΠ, στήριξης επιπλέον της παραγωγής του μελιού χρηματοδοτώντας πρόγραμμα αυθεντικότητας σε συνεργασία με το Α.Π.Θ, το ΕΚΠΑ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο πάντα της επιχειρούμενης εξωστρέφειας ξεκίνησε ήδη η επίσημη συνεργασία με Ιαπωνικό Κολοσσό για την εξαγωγή του σκόρδου του Πλατυκάμπου.
Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει «αγκαλιάσει» τον πρώτο Ευρωπαϊκό Κόμβο ψηφιακής καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα τo #DigiAgriFood. Σκοπός του είναι η υποστήριξη του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού ολόκληρου του φάσματος της αγροδιατροφικής αλυσίδας αξίας, με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα.

Από τις σημαντικές πρωτοβουλίες η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για δωρεάν εδαφικούς ελέγχους σε αγροτεμάχια αλλά και για ελέγχους σε κτηνοτροφικές μονάδες για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.