“Ηταν χτύπημα-μήνυμα” δηλώνει ο ιδιοκτήτης του “Πρεμιέρα” για τον εμπρησμό (εικόνες-video μετά την έκρηξη)

Αλέκος Αναστασόπουλος / Βίλυ Σαμαλτάνη / gegonotanews

Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο νυχτερινό κέντρο “Πρεμιέρα”, στον Βόλο, προκαλώντας σε αυτό μεγάλες ζημιές. Όλη η είσοδος του κέντρου καταστράφηκε, ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε επιχείρηση ένδυσης που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και έσπασαν τα τζάμια στην επιχείρηση συντήρησης σκαφών που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα, με τον ίδιο τον ιδιοκτήτη να δηλώνει στα gegonota.news ότι ήταν χτύπημα-μήνυμα, προσθέτοντας πως δεν έχει εχθρούς. Η ιδιοκτησία του νυχτερινού κέντρου αναμένει να εκδηλωθεί ο τυχόν εκβιασμός.

«Ήταν ένα χτύπημα, ένα μήνυμα, περιμένουμε τα νεότερα από την αστυνομία. Σαν μαγαζί και σαν ιδιοκτήτες δεν έχουμε διαφορές με κανέναν σε όλη την Ελλάδα και περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της αστυνομίας για να καταλήξουμε κάπου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης κ. Αναστασόπουλος. Μέχρι την Παρασκευή η επιχείρηση θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει. «Προσπαθήσανε να χτυπήσουνε την ναυαρχίδα των νυχτερινών κέντρων του Βόλου, τη ναυαρχίδα των νυχτερινών κέντρων της Θεσσαλίας. Δεν τα καταφέρανε, δεν θα τα καταφέρουνε, μέχρι εκεί», κατέληξε.

Η επαναλειτουργία της επιχείρησης από μεθαύριο Παρασκευή ανακοινώθηκε από τους ιδιοκτήτες και με ανάρτηση στα social media.

Το υλικό του εκρηκτικού μηχανισμού που προκάλεσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ο οποίος ακούστηκε σε όλο τον Βόλο, εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας, από όπου διαρρέεται πως δεν ήταν γκαζάκι, αλλά η προετοιμασία ήταν επαγγελματική.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροτεχνουργοί που ήρθαν από την Λάρισα εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ύλης που εστάλη στα διαπιστευμένα εργαστήρια της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου αναμένονται τα αποτελέσματα, που θα φωτίσουν την έρευνα αναφορικά με την ποσότητα και τον τύπο της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε.

Είναι ευτύχημα ότι την ώρα που εκδηλώθηκε μέσα στο κέντρο διασκέδασης δεν υπήρχε κανείς, ενώ η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη και να κινδυνέψουν άνθρωποι, αν σκεφτεί κανείς πως σε απόσταση αναπνοής, λειτουργεί η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα.

 

“Πρεμιέρα” / Βίλυ Σαμαλτάνη / gegonotanews

Σημειώνεται πως οι αστυνομικές αρχές υπολογίζουν στα στοιχεία που θα δώσουν οι κάμερες των καταστημάτων της περιοχής, οι οποίες εκτιμάται πως έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών πριν την επίθεση αλλά και προς ποια κατεύθυνση διέφυγαν αφότου τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Εξετάζεται το σενάριο οι άνθρωποι που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τη συγκεκριμένη «αποστολή», να μην σχετίζονται με την πόλη και να έφτασαν στον Βόλο αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

“Πρεμιέρα” / Βίλυ Σαμαλτάνη / gegonotanews
“Πρεμιέρα” / Βίλυ Σαμαλτάνη / gegonotanews
“Πρεμιέρα” / Βίλυ Σαμαλτάνη / gegonotanews