Αμείλικτες συγκρίσεις – Μια “Συμμαχία” παράγει πολιτική και πρότυπα

Η πολιτική είναι οι άνθρωποι. Αυτοί είναι οι φορείς ιδεών, δράσης, αυτοί εμπνέουν και δίνουν παράδειγμα. Ο Βόλος, μέσα από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και την παράταξη “Συμμαχία για τον Βόλο” έχει να προβάλει «επαναστάτες με αιτία» απέναντι στον βούρκο που βρίσκεται η πόλη, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι το προσωπικό είναι πολιτικό, οι άνθρωποι που κρίνουν πως όταν αυτά τα δύο ταυτίζονται τότε δημιουργούνται και πρότυπα, οι άνθρωποι που επιβάλλουν με μόνο όπλο τους τον Νόμο και τα θεσμικά εργαλεία- έχοντας απέναντι ένα σύστημα ανάπηρο και με δυσανεξία στη νομιμότητα- μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που μας συνήθισαν να βιώνουμε.

Αυτή λοιπόν η σύγκριση προτύπων με τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή του Βόλου είναι καταλυτική. Είναι η αντίρροπη δύναμη στον λαϊκισμό, τους δημόσιους ξυλοδαρμούς πολιτών, την αδράνεια, την ιδιοτέλεια και την παρακμή. Η “Συμμαχία για τον Βόλο” δημιουργεί μια νέα γενιά πολιτικών από όλους ανεξαιρέτως τους κομματικούς χώρους, άνθρωποι που ανανεώνουν την προοπτική της προόδου σε μια πόλη που πνίγεται στην πολιτική ρυπαρότητα, τα λύματα και την ρύπανση.

Το σίγουρο βέβαια είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που ελάχιστοι παρακολουθούν προσωπικότητες οι οποίες δεν φέρουν τίποτα που να παραπέμπει σε τσίρκο ώστε να τους κεντρίζει την προσοχή ή προσωπικότητες που περιφέρουν άσκοπα το σαρκίο τους προβάλλοντας το μηδενικό που εκπροσωπούν μια ολόκληρη ζωή. Γι΄αυτό και η δική τους «μάχη» εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, είναι καθοριστική.