Για την ΛΑΣ Βόλου υπάρχει και ο άλλος δρόμος

Ο ξυλοδαρμός του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γαργάλα από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Α. Μπέου, Βασίλη Ζαχείλα, είναι ένα αποτρόπαιο γεγονός. Είμαι μια ακόμη «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της πόλης, από τις πολλές που έχει γράψει ο δήμαρχος και η παράταξή του. Η βια, η τρομοκρατία, οι ύβρεις, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, επιβάλλεται να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, αλλά η συζήτηση μόνο με θεσμικά μέτρα μπορεί να επιβληθεί. Δηλαδή σε ειδική συνεδρίαση με την κατάθεση αιτήματος, το οποίο αρνήθηκε να υπογράψει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Το αίτημα βέβαια κατατέθηκε και αυτό έγινε αποκλειστικά από την παράταξη “Συμμαχία για τον Βόλο” του κ. Παπαπέτρου.

Το ΚΚΕ ορθά καλεί πολίτες για να παρακολουθήσουν τα δημοτικά συμβούλια και να διαμαρτυρηθούν για την δυσώδη εικόνα και τον εσμό που κυριαρχεί. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, γιατί οι πολίτες πρέπει να παρακολουθήσουν την δημοτική αρχή να τοποθετείται, να ακούσουν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να μιλήσουν τα ίδια τα θύματα. Και αυτή η συζήτηση που αρνείται να ανοίξει η δημοτική αρχή και ο Μπέος, μόνο θεσμικά μπορεί να επιβληθεί και την επιβάλλει η “Συμμαχία για τον Βόλο” καθώς άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί η ειδική συνεδρίαση για τον τραμπουκισμό και την βια.

Η ΛΑΣ και το ΚΚΕ οφείλουν να επανεξετάσουν την στάση τους και να μην πλειοδοτούν μόνο σε καλέσματα. Ο κόσμος επιβάλλεται να βρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια, να τα παρακολουθεί, να αντιδρά, να ζητάει τον λόγο, αλλά δυστυχώς παρακολουθεί μόνο τις παραστάσεις και το υβρεολόγιο του Μπέου, επειδή ο δήμαρχος σε αυτά τα δρώμενα ειδικεύεται και υπάρχει άρνηση για διάλογο. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει διάλογος, αυτός επιβάλλεται δια της νομιμότητας και η ΛΑΣ μέσω και αυτής της οδού οφείλει να κινηθεί.