Κασσελάκης: Θέλει να «σπάσει» το μονοπώλιο στο τρίπτυχο “Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια”

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε χτες βίντεο που προκαλεί αίσθηση, καθώς επιχειρεί να αποσπάσει από την ΝΔ και την Δεξιά το μονοπώλιο στο τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», που συνδέθηκε με τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Στο μεταξύ η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη προκαλεί διχογνωμία στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Κουμουνδούρου βάλλεται από τη Νέα Αριστερά για παλαιότερες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες.

Με στόχο τους «νοικοκυραίους»
«Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ» ανέφερε σε βίντεό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να κάνει «εισπήδηση» στην συντηρητική παράταξη και να προσδώσει δικό του νόημα στο τρίπτυχο «Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια». «Τι σημαίνει πρόοδος; Ότι δεν έχεις ανάγκη να διαφημίσεις τον πατριωτισμό σου με χουντικά συνθήματα όπως οι Αυτιάδες αυτού του τόπου» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης και επανέφερε το ζήτημα χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους με «διάλογο, με αγάπη, με συναίνεση».

Παρά τις αναφορές περί «χουντικού» συνθήματος, ο Στέφανος Κασσελάκης και με αυτήν την ανάρτηση ουσιαστικά επιχειρεί να λειάνει παλαιότερες διαχωριστικές γραμμές που χώριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά από την Δεξιά και να ανοιχτεί ρητορικά σε συντηρητικά ακροατήρια, αυτά που παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει «νοικοκυραίους».

Καθόλη την παραμονή του στις ΗΠΑ ανέδειξα άλλωστε την πίστη του, καθώς σε άλλη ανάρτησή του ανέδειξε το ότι διάβασε το «Πιστεύω», ενώ κάθε άλλο παρά διέψευσε τα ρεπορτάζ περί του σταυρού που εμφανίστηκε στο νερό όταν βαπτίστηκε.

Διχογνωμία για Μπελέρη – Σιωπή ασυρμάτου από την Κουμουνδούρου
Υπό αυτό το πρίσμα θα έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της υποψηφιότητας Μπελέρη. Μέχρι στιγμής ανακοίνωση για το θέμα δεν έχει ακδοθεί από την Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός πως ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναρτώντας παλαιότερα δημοσιεύματα σχετικά με διασυνδέσεις του και την ΜΑΝΗ και την καταδίκη του για κατοχή όπλων στο Δελβινάκι. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να υποστηρίξει «το πόσο ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΑ έχει σκοπό να φτάσει ο Μητσοτάκης μπας και διασωθεί στις εκλογές».

Ωστόσο άλλα στελέχη κράτησαν αποστάσεις από την ανάρτηση Πολάκη. Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στο Action24, ανέφερε σχετικά με την υποψηφιότητα Μπελέρη πως «δεν έχω κάποιο σχόλιο να κάνω», πως «δεν συζητάμε επί προσώπων» και πως «δεν ενδιαφέρει τον κόσμο αυτή τη στιγμή αν θα πρέπει να είναι ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος». Σε άλλο σημείο επισήμανε: «δεν κάνω κρίση πολιτικών φρονημάτων, αν κάποιος είναι χρυσαυγίτης, αριστερός ή δεξιός. Υπάρχει μια διαδικασία και μια σύλληψη που έχουμε καταγγείλει, έχουμε ζητήσει με παρέμβασή μας την απελευθέρωση του κ. Μπελέρη και μένω σε αυτό». Απέφυγε, δε, να σχολιάσει την ανάρτηση Πολάκη.

Πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ για τον Παπανώτα
Προτού ακόμα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του, η Κουμουνδούρου βάλλεται για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα. Το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον υποψήφιό της ήταν αρνητικό, ιδιαίτερα λόγω της παράλληλης υποψηφιότητας του Σοφίας Μπεκατώρου που αποτελεί «βαρύ χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Δημήτρης Παπανώτας να επιχειρήσει χτες να ανασκευάσει.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στις αρχές Μαρτίου είχε σχολιάσει την υποψηφιότητα της Νόνης Δούνια με τη ΝΔ, και είχε πει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα» είχε πει και είχε συμπληρώσει: «Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό» και συμπλήρωσε: «Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι “πρόβλημά ΤΗΣ”. Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται».

Σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα metoo, και ο Δημήτρης Παπανώτας».

Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε «διευκρινιστική» ανάρτησή του ανέφερε: «διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως μεταδίδεται ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και πως δεν τίθεται θέμα αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο.
Πηγή: ethnos.gr