ΚΚΕ: Ο Μπέος είναι “δωσίλογος’’

Ο Αχ. Μπέος όπως είναι γνωστό μηνυσε σήμερα δύο πολίτες που μετείχαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για να διαμαρτυρηθούν για τη βια και την τρομοκρατία, μετά τον ξυλοδαρμό συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης από δημοτικό του σύμβουλο μπόντι μπίλντερ, που φορούσε κουκούλα, τον Βασίλη Ζαχείλα. Οι πολίτες μηνύθηκαν γιατί διαμαρτυρήθηκαν εντός του δημοτικού συμβουλίου και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αποκαλεί τον Μπέο δωσίλογο.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

‘Ο, τι και να κάνει η δημοτική αρχή Βόλου και ο Μπέος, όσους «φουσκωτούς» και ΟΠΚΕ να βάλει στην υπηρεσία του, όσες μηνύσεις και να υποβάλει, όπως έκανε σήμερα απέναντι σε δυο συναγωνιστές με πρόσχημα την παρεμπόδιση, δήθεν, της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, δε θα καταφέρει να «βάλει στον γύψο» το μαζικό λαϊκό κίνημα στον Βόλο, που αγωνίζεται για να προστατέψει τη ζωή του από την τοξική πολιτική τους.

Ο Μπέος είναι ο «δωσίλογος» της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών και εργολαβικών συμφερόντων. Ο «άρχοντας» της καρκινογόνας καύσης των σκουπιδιών, της μετατροπής του Βόλου σε συλλεκτήρα αποβλήτων, ο «οικοδεσπότης» του LNG της EXON MOBIL, της στρατηγικής των «πράσινων αρπακτικών» της Ε.Ε., αυτός που υποδεχόταν «τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» του ΝΑΤΟ στην πόλη μετατρέποντάς την σε πολεμικό στόχο, αυτός, που με αναθέσεις, «δωρίζει» εκατομμύρια σε εργολάβους, κ.ά.

Είναι αυτός που προκλητικά έδειχνε με το δάχτυλο στην αστυνομία τους δημότες, που παρακολουθούσαν το συμβούλιο, ως δήθεν ταραξίες, αξιοποιώντας αντιδραστικές κατασταλτικές διατάξεις. Που, τελικά, όπως αποδείχτηκε ήταν ο ίδιος που μπαχάλεψε με την υβριστική συμπεριφορά του τις διαδικασίες, προκαλώντας τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων.

Δε θα καταφέρουν να κρύψουν τις πομπές τους, τη θρασύδειλη στάση τους και την επιχείρηση υποτίμησης της εγκληματικής – μαφιόζικης επίθεσης στον Κ. Γαργάλα. Το ότι πρόσφερε ξεδιάντροπα πλήρη «συναισθηματική» κάλυψη στον δράστη και δημοτικό σύμβουλό τους, με την «κουκούλα» της δήθεν ανεξαρτητοποίησής του, είναι απλώς το φύλο συκής τους .

Νομίζουν ότι «δραπέτευσαν» από τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μπροστά στον λαό του Βόλου. Η δημοτική αρχή και ο Μπέος χρησιμοποιώντας ουσιαστικά το τακτικά ελλειμματικό, κατά την άποψή μας, αίτημα της «Συμμαχίας για τον Βόλο» για συζήτηση του θέματος σε ειδική συνεδρίαση, κρύφτηκαν πίσω από αυτό, ενώ ξεκάθαρα δήλωσαν, πως ούτως ή άλλως, δε θα έπαιρναν μέρος. Κι έτσι για ακόμη μια φορά αποκαλύφθηκαν – «ξεκουκουλώθηκαν»!

Η δημοτική αρχή και ο Μπέος θα πάρουν απάντηση. Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ, με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής του, την επικίνδυνη στάση τους απέναντι στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Και βεβαίως στην ειδική συνεδρίαση, που έρχεται με πρώτη συνεδρίαση την Δευτέρα 2.00 το μεσημέρι, θα είμαστε εκεί . Όπως εξ αρχής είχαμε δηλώσει το «παρόν», εάν υπήρχε τέτοια εξέλιξη, στην περίπτωση που η δημοτική αρχή δεν θα έβαζε το θέμα της τρομοκράτησης ως εκτός ημερησίας θέμα σε κανονική Τακτική Συνεδρίαση, όπως και συνέβη. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Κανένας μόνος του απέναντι στην τρομοκράτηση.