Metron Analysis: Στο 32,3% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, μονοψήφιο στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ 

Διαφορά 16,9 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ που ανεβαίνει στο 32,3% καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, ενόψει των ευρωεκλογών.

Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση που παρουσιάσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς αποτυπώνονται τα εξής:

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα από το 31,4% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση συγκεντρώνει 32,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει επίσης τα ποσοστά του στο 15,4% (από15,1%) ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα και βρίσκεται στο 13% από το 12% της προηγούμενης μέτρησης. Αντίστοιχα, μία μονάδα κερδίζουν οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου που φτάνουν στο 2%, η Νέα Αριστερά «τσιμπάει» 0,1 μονάδα και βρίσκεται στο 3,1% ενώ πέφτουν Ελληνική Λύση και ΚΚΕ.

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ είναι καθαρά πρώτη με 28,8% σκαρφαλώνοντας μάλιστα πάνω από δύο μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8%( +μία μονάδα). Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μονοψήφιο νούμερο (9,9%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στην έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Λαμβάνει ποσοστό 35% ενώ ο αμέσως επόμενος, ο Στέφανος Κασσελάκης 9%, και ακολουθούν Κ. Βελόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης με 5%.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι πρώτος στη δημοτικότητα με ποσοστό 41% έναντι 40% του Δ. Κουτσούμπα. Ακολουθούν Ζ. Κωνσταντοπούλου (36%), Ν. Ανδρουλάκης (33%).

Στο «crash test» πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτέυσης, κερδισμένος είναι και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% θετικές γνώμες έναντι 20% του Στ. Κασσελάκη και 57% αρνητικές έναντι 70% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 65%) εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα δημιουργήσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας.
Πηγή: iefimerida.gr