Μόνιμη συνεργάτης του Δήμου Βόλου η «Μεσόγειος» – «Ερχεται» και για το νερό;

Η εταιρεία Μεσόγειος που έχει αναλάβει την κατασκευή εργοστασίου SRF στον Δήμο Βόλου, ώστε να προωθούνται σκουπίδια για καύση στην ΑΓΕΤ, είχε αναλάβει και την επέκταση του βιολογικού, αλλά και την λυματολάσπη.

Ισχυρά δικτυωμένη στον Δήμο Βόλου η εταιρεία, με ισχυρές αναφορές στο κυβερνητικό στρατόπεδο, εκτιμάται ότι θα παίξει ρόλο και στο ζήτημα διαχείρισης των υδάτων στο νέο ρυθμιστικό περιβάλλον που δημιουργεί η κυβέρνηση, με την ένταξη του νερού και των αποβλήτων κάτω από την ομπρέλα μιας νέας ανεξάρτητης αρχής που θα εποπτεύει και τον τομέα της ενέργειας.

Αυτό, σημαίνει ότι κάποιοι κανόνες ρύθμισης του νερού δεν θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε δήμου ή της δημοτικής επιχείρησης νερού ή ακόμη και του υπουργείου. Θα υπάρχουν κάποιοι κανόνες που υποτίθεται θα ελέγχονται από την επίσης υποτιθέμενη ανεξάρτητη αρχή και θα πρέπει να τηρούνται – κι αυτό θα επιτρέψει θεωρητικά να γίνεται σωστή τιμολόγηση προκειμένου να μην είναι αντικείμενο μικροπολιτικής και δημαγωγίας οι εταιρείες ύδρευσης. Ένα σύστημα απρόσωπο, γεωγραφικά εκτεταμένο θα ελέγχεται από «ανεξάρτητη αρχή», η οποία την μορφή εταιρείας θα έχει. Την Μεσόγειο είναι βέβαιο πως θα την βρούμε μπροστά μας σίγουρα και στο νερό…