Στο Νότιο Πήλιο ο Κουρέτας- Προτεραιότητα οι αποκαταστάσεις σε δημοφιλείς προορισμούς

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας και η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Άννα- Μαρία Παπαδημητρίου πραγματοποίησαν αυτοψίες στα έργα προσωρινής αποκατάστασης αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου επισκέφθηκαν τα υδατορέματα Βρύχωνα, Μπελεγρίνου, Καλάμου, Ξινόβρυσης, Χόρτου και Μηλίνας προκειμένου να διαπιστωθούν οι εργασίες που απομένουν για την ολοκλήρωση της προσωρινής διευθέτησης τους. Οι εργασίες αποκατάστασης της κοίτης των υδατορεμάτων αναμένεται να επανεκκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε και αναμένεται η επιπλέον χρηματοδότηση της Περιφέρειας για έργα αποκαταστάσεων.
Προτεραιότητα θα δοθεί στην αποκατάσταση της βατότητα στην παραλία Ποτιστικών στην Ξινόβρυση, με την εκτέλεση εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης.
Επίσης διαπιστώθηκε η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης του μεταβατικού επιχώματος στη γέφυρα του ρέματος Μπελεγρίνου στα Καλά Νερά, η οποία αναμένεται να δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία πριν τη Μεγάλη εβδομάδα.
Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η οριοθέτηση των ρεμάτων του Νοτίου Πηλίου.