Το Ιράν απειλεί με πυρηνικά το Ισραήλ

Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στη Ράφα, στη νότια Γάζα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφίσει για την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη.

Ωστόσο, δεν θεωρείται σίγουρο ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, ενώ οι ΗΠΑ αναμένεται να θέσουν βέτο.

Η UNRWA κατήγγειλε στο ΣΑ του ΟΗΕ ότι η Λωρίδα της Γάζας έχει μεταμορφωθεί εντελώς μετά τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων μηνών.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να ανέβαλε την επίθεση-απάντηση στο Ιράν μετά από επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν.

Κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ χτυπήθηκε από ρουκέτες
Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, επικαλούμενη τον ισραηλινό στρατό αναφέρει ότι δύο αντιαρματικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην περιοχή γύρω από το κιμπούτς Yiron, προκαλώντας ζημιές σε ένα κτίριο. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Το κιμπούτς βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ στα σύνορα του Λιβάνου, όπου οι ειδοποιήσεις αεροπορικής επιδρομής ηχούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Βασίλι Νεμπένζια τάχθηκε υπέρ της χορήγησης πλήρους μέλους της Παλαιστίνης στο ΣΑΗΕ.

«Η αναγνώριση της Παλαιστίνης θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης», είπε ο Nebenzia.

Επικρότησε επίσης ένα σχόλιο του πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ Gilad Erdan που είπε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν πληρούν τα κριτήρια για να γίνουν πλήρες μέλος του ΟΗΕ, τα οποία περιέγραψε ως μόνιμο πληθυσμό, καθορισμένο έδαφος, κυβέρνηση και ικανότητα να συνάπτουν σχέσεις με άλλα κράτη.

Ο Nebenzia είπε ότι το Ισραήλ δεν πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις το 1949, ωστόσο έγινε δεκτό στον ΟΗΕ.

ιn.gr