Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Δικαιολογία πια της κυβέρνησης η “εισαγόμενη” ακρίβεια

Το γιατί η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη απαντά και εξηγεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μέσα σε ένα βίντεο λίγων λεπτών, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς έθεσε το ερώτημα “ποιος φταίει για την ακρίβεια;” στους διαδικτυακούς του φίλους στο Instagram και παρουσίασε κάποιες από τις απαντήσεις που έλαβε, εξηγώντας όχι μόνο ποιος φταίει για την ακρίβεια αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.

Μεταξύ των απαντήσεων που έλαβε ήταν και το σχόλιο πως “η ακρίβεια είναι ‘εισαγόμενη’“, κάτι με το οποίο φάνηκε να συμφωνεί.

“Τι μας λέει συνεχώς η κυβέρνηση; Ότι η ακρίβεια είναι ‘εισαγόμενη’. Δεν είναι όμως έτσι. Στην αρχή της κρίσης, ναι ήταν εισαγόμενη, ναι, υπήρχε το πρόβλημα με την αύξηση των τιμών, με την ενέργεια, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και ούτω καθεξής. Πλέον όμως, η παγκόσμια αύξηση των τιμών δεν υπάρχει, επομένως δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει ως δικαιολογία. Από τη στιγμή δηλαδή που πέφτουν οι τιμές της ενέργειας, αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να αποκλιμακώνεται σιγά σιγά η ακρίβεια στη χώρα μας. Δηλαδή, η τάση των επιχειρήσεων να προσπαθούν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κέρδη”, λέει στο βίντεο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Δείτε το βίντεο:

news247.gr