Μήνυμα από το 112 στους Βολιώτες: Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα, περιορίστε τις μετακινήσεις

Συναγερμός από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, σήμανε στην Μαγνησία νωρίς το απόγευμα. Οι Βολιώτες έλαβαν το εξής μήνυμα στο κινητό τους στις 16:00:

Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 ως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών.

Η ΕΜΥ σήμερα το μεσημέρι αναβάθμισε το δελτίο της σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναφέροντας ότι στο στόχαστρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν έξι περιοχές, ενώ συνεδρίασε στη Λάρισα το Περιφερειακό Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι οι μετεωρολόγοι και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει -κατά κύριο λόγο- τις μεταπογευματινές, βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα τη Θεσσαλία.