Οι «καθαροί» χείμαρροι έσωσαν τον Βόλο από την κακοκαιρία (video) –Δηλώσεις Κουρέτα

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρέθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας και με 95 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες ο Βόλος θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εάν δεν υπήρχε ο καθαρισμός των χειμάρρων.

Οι τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συντονισμό με την πολιτική προστασία παρακολουθούν διαρκώς το φαινόμενο, είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν στα σημεία υψηλού κινδύνου με προσωπικό και μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κουρέτα που μίλησε στα gegonota .news η κατάσταση σε ολόκληρη τη Θεσσαλία είναι ελεγχόμενη , με τα σοβαρότερα προβλήματα να παρατηρούνται στην Καρδίτσα και παρακολουθούνται όλα τα σημεία αυξημένου κινδύνου, σε σχέση με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Στη Μαγνησία όλο το βάρος θα δοθεί σήμερα στις κατολισθήσεις που τυχόν σημειωθούν στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου. “Στη Μαγνησία δεν καταγράφηκαν προβλήματα.
Είναι όμως πλέον σαφές ότι η Θεσσαλία, μετά τον Ιανό και τους Daniel/Elias, κατατάσσεται στις ζώνες υψηλού κινδύνου. Φροντίσαμε να υπάρχει απόλυτος καθαρισμός των ποταμών και των χειμάρρων από την επιβάρυνση τους με φερτά υλικά και η δουλειά που έγινε αποδείχθηκε στον Βόλο. Οι χείμαρροι ηταν «αεροδρόμια» και το αποτέλεσμα σωτήριο..
Το έργο ήταν μεγάλο, οι εργασίες στα ποτάμια δεν τελειώνουν ποτέ και δεν πρέπει να τελειώνουν και εκεί δώσαμε βάρος . Στο εξής τα φαινόμενα θα έχουν την μορφή που όλη ζήσαμε την Παρασκευή”, δήλωσε ο κ. Κουρέτας.