Tο “στέμμα” της σύγχρονης χειρουργικής στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας – Video και εικόνες από την ειδική παρουσίαση του Versius

H Ρομποτική Χειρουργική “έφτασε” στην Κεντρική Ελλάδα και το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας είναι το μοναδικό Νοσοκομείο, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που εξασφάλισε για τους ασθενείς του τον πρωτοποριακό αυτό τεχνολογικό εξοπλισμό. Στην Ευρώπη, μετά από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αγγλία, το Versius® βρίσκεται στη Θεσσαλία, έχει ήδη εγκατασταθεί στο ΙΑΣΩ  και έχουν πραγματοποιηθεί με αυτό οι ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η εγκατάσταση του πρώτου ρομποτικού συστήματος Versius δίνει στους ασθενείς πρόσβαση στις υπηρεσίες της ρομποτικής χειρουργικής και παραμένουν στον τόπο τους, στο σπίτι τους, μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσουν λύσεις θεραπείας σε άλλες περιοχές της χώρας ή του εξωτερικού. Το ΙΑΣΩ επενδύει σε κορυφαίο εξοπλισμό, έμπειρο προσωπικό και καινοτόμες πρακτικές για να απολαμβάνουν οι ασθενείς που το επισκέπτονται σήμερα την ιατρική του αύριο.

Tο “στέμμα» της σύγχρονης χειρουργικής

Tο “στέμμα» της σύγχρονης χειρουργικής και η ρομποτική τεχνολογία βρίσκεται στα χέρια των πιστοποιημένων χειρουργών του ΙΑΣΩ και το Ρομποτικό Σύστημα CMR
Versius® παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση. Οι ρομποτικοί βραχίονες του νέου συστήματος έχουν εύκαμπτες αρθρώσεις όπως ένα ανθρώπινο χέρι και ελέγχονται από τον χειρουργό, ο οποίος κάθεται σε μια κονσόλα, χρησιμοποιώντας δύο χειριστήρια (τύπου joystick) και μια τρισδιάστατη οθόνη. Η εκπαίδευση του γιατρού για τη χρήση του Versius μπορεί να γίνει μέσα σε μισή μόνο ώρα και για την εμπειρία μίλησαν όλοι οι γιατροί.

Η ταυτότητα του Versius

Το καινοτόμο χειρουργικό ρομποτικό σύστημα επόμενης γενιάς, Versius ® της CMR Surgical – της παγκόσμιας κατασκευάστριας εταιρείας ιατρικών ρομποτικών συστημάτων με έδρα το Cambridge της Αγγλίας, αποτελεί βασικό εργαλείο στη ρομποτική χειρουργική με 150 εγκατεστημένα μηχανήματα σε όλες τις Ηπείρους και περισσότερες από 18.000 επιτυχημένες επεμβάσεις..
Το ρομποτικό σύστημα Versius καλύπτει μία ευρεία γκάμα χειρουργικών επεμβάσεων γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, γυναικολογίας, κοιλιακής και θωρακικής χειρουργικής και ο χειρισμός του γίνεται από αποκλειστικά εξειδικευμένους χειρουργούς, εκπαιδευμένους με ακρίβεια και πιστοποιημένους με τις υψηλότερες προδιαγραφές και απαιτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Eικόνες – Video / Βίλυ Σαμαλτάνη