Γλύξμπουργκ-Μπλάτνικ: Τι προβλέπει ο νόμος για το μοίρασμα της περιουσίας τους μετά το διαζύγιο

Στο νομικό πλαίσιο που προβλέπει πώς θα μοιραστεί η περιουσία του Νικόλαου Γλύξμπουργκ και της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά το τέλος του γάμου τους, αναφέρθηκε ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και εξήγησε τι προβλέπει ο νόμος στην Ελλάδα για τέτοιες περιπτώσεις.

«Κατά τον ελληνικό νόμο, αρμόδια για την έκδοση του διαζυγίου είναι τα δικαστήρια της τελευταίας κατοικίας των συζύγων. Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο ζευγάρι, είναι η Ελλάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αποκτήματα ενός ζευγαριού μέσα στον γάμο, η σύζυγος δικαιούται το 1/3, αλλά είναι μαχητό τεκμήριο. Δηλαδή μπορεί, είτε να βγουν περισσότερα χρήματα, είτε να επιδικάσουν τα δικαστήρια λιγότερα χρήματα», ανέφερε αρχικά ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Το 1/3 το θεωρεί ο νόμος από τη στιγμή του γάμου και μετά, δηλαδή, εάν η σύζυγος, εν προκειμένω, συνέβαλε στην αύξηση την περιουσίας του συζύγου της και με ποιο τρόπο. Βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που λένε ότι επειδή ανέθρεψε τα παιδιά, ή επειδή τον στήριξε ηθικά ή επαγγελματικά, ή ήταν αφανώς στις επιχειρήσεις του, έχει συμμετοχή μεγαλύτερη ή μικρότερη από το κανονικό. Αυτό ζητάνε συνήθως στις αγωγές, αλλά το 1/3 το δίνει ο νόμος. Τα αποκτήματα κρίνονται από τον τόπο κατοικίας του εναγόμενου. Αν, δηλαδή, γίνει αγωγή της συζύγου κατά του συζύγου, τότε κρίνονται με βάση το ποια είναι η κατοικία του συζύγου είναι αρμόδια τα αντίστοιχα δικαστήρια. Το προγαμιαίο συμβόλαιο, αν υπήρξε στο εν λόγω ζευγάρι, δεν ισχύει στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε και ότι, την ημέρα της ανακοίνωσης του διαζυγίου του ζευγαριού, ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ βρισκόταν στην Αμοργό με την αποστολή της Action Hellas. Ο ίδιος, μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ, είχε ειδοποιήσει όλα τα μέλη της αποστολής για την ανακοίνωση που θα έβγαινε για το διαζύγιό του.

Πηγή: iefimerida.gr