Καλοφαγάδες τζαμπατζήδες: Το κόλπο για να απολαμβάνουν το δείπνο τους και να γίνονται… καπνός χωρίς να πλρώσουν

Είναι διαβόητοι σε όλη την Ουαλία για την άνεση με την οποία εισέρχονται σε εστιατόρια, τρώνε και στη συνέχεια φεύγουν αφήνοντας τον λογαριασμό απλήρωτο.

Απλό και στοιχειώδες

Το κόλπο τους είναι απλό κι όμως κάθε φορά βλέπουν τα θύματά τους να πέφτουν στην παγίδα. Αφού παραγγείλουν και καταναλώσουν ένα πλουσιοπάροχο γεύμα ή δείπνο, έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Τότε, προφασίζονται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κάρτα τους και δεν μπορούν να πληρώσουν με πλαστικό χρήμα. Ζητούν έτσι να φύγουν από το εστιατόριο για να πάνε στο κοντινότερο μηχάνημα ανάληψης μετρητών. Και γίνονται καπνός.

Αναλυτικό ρεπορτάζ της MailOnline αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο δρουν ενώ έχει γίνει χαρτογράφηση των χώρων εστίασης στους οποίους έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Πρόκειται για τουλάχιστον επτά εστιατόρια σε μια ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ουαλίας.

Καλοφαγάδες τζαμπατζήδες: Το κόλπο για να απολαμβάνουν το δείπνο τους και να γίνονται... καπνός χωρίς να πλρώσουνΟ χάρτης που έφτιαξε η Daily Mail με τα εστιατόρια-θύματα του ζευγαριού των τζαμπατζήδων.

Πώς δρουν – Στο τέλος, ζητούν πάντα τον λογαριασμό

Όπως προκύπτει, το θρασύτατο ζευγάρι ξεκίνησε τη δράση του τον περασμένο Αύγουστο.

Η βρετανική εφημερίδα μίλησε με τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και από τις μαρτυρίες τους αποκαλύπτεται ότι οι τζαμπατζήδες είναι καλοφαγάδες. Στη συμπεριφορά τους παρατηρείται ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Καταφθάνουν με ένα μπλε βανάκι, μάρκας Ford. Προτιμούν να καθίσουν σε μεγάλα τραπέζια μαζί με φίλους τους που είναι ήδη εκεί (συνήθως η παρέα αποτελείται από έξι άτομα) και όταν φθάνει ο σερβιτόρος για την παραγγελία, όλοι επιλέγουν τα ακριβότερα πιάτα στο μενού. Συνήθως προτιμούν το κρέας, μια καλή μπριζόλα γάλακτος, για παράδειγμα, ενώ στην αρχή, για απεριτίφ παραγγέλνουν τουλάχιστον από δύο ακριβά κοκτέιλ και συμπληρώνουν την παραγγελία παραγγέλνοντας από δύο ορεκτικά και στο τέλος από δύο επιδόρπια. Διπλές μερίδες για διπλή απόλαυση για τους ευτραφείς τζαμπατζήδες.

Προς το τέλος του γεύματος, η παρέα σκορπίζει αλλά δεν εξαφανίζονται όλοι πριν ζητήσουν τον λογαριασμό. Αντίθετα, για να μην κινήσουν υποψίες, ζητούν να πληρώσουν. Αλλά πάντα, κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την κάρτα τους και πάντα, τελευταία έχει μείνει η γυναίκα. Η κάρτα δεν περνάει… Κάποιο τεχνικό πρόβλημα; Δεν έχει καλό σήμα το POS; Η γυναίκα σηκώνεται κι αυτή από το τραπέζι και κατευθύνεται στο ταμείο. Ρωτά πού είναι το πλησιέστερο ATM. Και δεν την ξαναβλέπουν ποτέ. Στοιχειώδες… όπως θα έλεγε ο διασημότερος Βρετανός ντετέκτιβ, ο Σέρλοκ Χολμς, στον βοηθό του.

Ο τελευταίος λογαριασμός που άφησαν απλήρωτο ήταν στο ιταλικό εστιατόριο “Bella Ciao” στο Τάλμποτ, ένα λιμάνι της Ουαλίας. Το ποσό δεν ήταν αμελητέο. Το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου δείπνησαν αφήνοντας φέσι ύψους 329 λιρών (πάνω από 380 ευρώ).

Τα άλλα εστιατόρια που έχουν δεχθεί τις επισκέψεις τους είναι τα: “The Somerset Arms” επίσης στο Τάλμποτ, “The Longbow Beefeater” στο Πόντικλαν, “Chilli Too Indian” στο Κλάιντακ, “La Casona” στο Σκιούεν, “Riverhouse Lounge” στο Σουόνσι και “The Yard” στο Κάουμπριτζ.

Στο τελευταίο, το “Yard”, που είναι μια οικογενειακή πιτσαρία, η ιδιοκτήτρια είπε ότι άφησαν απλήρωτο λογαριασμό 151 λιρών (περίπου 175 ευρώ).

thetoc.gr