Παπαδημητρίου: «Στο έλεος του Θεού οι ελαιοπαραγωγοί στις Μηλιές και τη Βυζίτσα»

Στα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του Νοτίου Πηλίου αναφέρεται σε νέα της ανακοίνωση, με πρωτοβουλία στελεχών της παράταξης που προέρχονται από την πρώην δημοτική κοινότητα Μηλεών, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Νότιο Πήλιο, “Νέα αρχή για το Τόπο μας”.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και έχουν φέρει τους παραγωγούς της περιοχής, κυριολεκτικά, στα όρια της απόγνωσης, καθώς δεν έχουν αποκατασταθεί χρόνια προβλήματα στους αγωγούς άρδευσης, με αποτέλεσμα, αρκετοί, να μην γνωρίζουν αν θα καταφέρουν φέτος να ποτίσουν τα κτήματά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποσότητα και την ποιότητα της παραγωγής.
Πιο συγκεκριμένα:
«Σε αναστάτωση βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί στην πρώην δημοτική κοινότητα Μηλεών καθώς βλέπουν, για ακόμη μια χρονιά, τους κόπους τους να πηγαίνουν ουσιαστικά χαμένοι.

Σαν να μην έφτανε η ασυνήθιστη ζέστη και τα τερτίπια του καιρού, που έχουν να αντιμετωπίσουν, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την πλήρη αδιαφορία από την πλευρά του δήμου, με αποτέλεσμα κάποιοι να σκέφτονται σοβαρά την προσφυγή στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αναζητηθούν οι ευθύνες για την για την πιθανή επίπτωση ή απώλεια της παραγωγής τους.

Πιο συγκεκριμένα, στον άγιο Γεώργιο Νηλείας, η πηγή της Βασιλικής παραμένει ακόμη εκτός λειτουργία, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος και οι υπηρεσίες του γνωρίζουν ήδη από το προηγούμενο καλοκαίρι, αρκετά πριν τις καταστροφικές πλημμύρες, ότι ήταν αναγκαία η άμεση αντικατάσταση του κατεστραμμένου αγωγού της.

Βέβαια, πράγμα που δεν μας προκαλεί πια εντύπωση, στις επανειλημμένες οχλήσεις και διαμαρτυρίες των παραγωγών δεν υπήρξε καμία απάντηση, ούτε και ανταπόκριση, καθώς το πρόβλημα ακόμη παραμένει άλυτο!

Στην περιοχή Κατάκολο, και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίου Ραμματά, από τον προηγούμενο χρόνο, ότι θα κατασκευαστεί άμεσα αγωγός, η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Θα θέλαμε βέβαια να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει την ιδιοτυπία να μην διαθέτει ούτε καν χωμάτινο αυλάκια, με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία η κατασκευή αγωγού, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ουσιαστικά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων, τους οποίους ο Δήμος αντιμετωπίζει με διαφορετικά σταθμά.

Άραγε παίζει το ρόλο του το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της παράταξης Μιτζικού δεν έχουν κτήματα στη συγκεκριμένη περιοχή;

Στις περιοχές που διαθέτουν κτήματα συμβαίνει άραγε το ίδιο;

Και βέβαια, το πρόβλημα δεν σταματά εδώ, καθώς τα ίδια και χειρότερα συμβαίνου και στις Πινακάτες. Στην πηγή της Μηλιάς, αν και είναι γνωστό στην δημοτική αρχή ότι εδώ και επτά πλέον μήνες οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές που καθιστούν αναγκαία την αντικατάσταση του αγωγού, καμιά ενέργεια ή πρωτοβουλία δεν ελήφθη από την πλευρά του Δήμου! Στη Βυζίτσα δε, οι παραγωγοί ακόμη δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα ποτίσουν! Και ήδη βρισκόμαστε στα τέλη Απριλίου!»