Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη διαχείριση του νερού

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη διαχείριση των υδάτων στην Θεσσαλία, ζητεί η Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας και προτείνει να προωθηθεί διαβούλευση με την Περιφέρεια, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών ευρύτερα, με αντικείμενο την διαχείριση των νερών από δημόσιο φορέα, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και της κοινωνίας των πολιτών.

Η ανακοίνωση της Πράσινης Αριστεράς:
H υγεία, η παιδεία, η ενέργεια, το νερό είναι δημόσια αγαθά. Ο φορέας όμως που θα διαχειρίζεται το νερό της Θεσσαλίας θα είναι ιδιωτικός!
Το επιτελικό κράτος της ΝΔ είναι πολύ γρήγορο στην ιδιωτικοποίηση των πάντων αλλά και στη διαβούλευση (8 μέρες αρκούν…) την ίδια ώρα κατατίθεται στη Βουλή, τόσο πήραν υπόψη τους τη διαβούλευση. Τι σημασία έχει που ο Περιφερειάρχης διαφωνεί, το ίδιο και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας και μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις; Όλα αυτά αποτελούν πρόταση της ολλανδικής εταιρείας που εφαρμόστηκαν σε πρώην ολλανδικές αποικίες αλλά στην Ολλανδία ο αντίστοιχος φορέας είναι δημόσιος!
Σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται η τιμολογιακή πολιτική που θα πρέπει… να καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες θα είναι αρμοδιότητα του φορέα. Η μισθολογική πολιτική για τα ανώτερα στελέχη θα είναι τόσο υψηλή που θα προσεγγίζουν τις αποδοχές ανώτατων δικαστικών λειτουργών (πρόεδρος Αρείου Πάγου). Ποιοι θα πληρώνουν αυτούς τους μισθούς; Οι αγρότες, οι καταναλωτές της Θεσσαλίας. Δεν ξέρουμε αν αυτά τα στελέχη θα μας τα προμηθεύσει η εταιρεία.
Αγνοείται εντελώς η ανάγκη για ανασυγκρότηση και θωράκιση της αγροτικής παραγωγής με βάση τα νέα κλιματικά δεδομένα με επίκεντρο την ανθεκτικότητα των αγροσυστημάτων και την προστασία της βιοποικιλότητας. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα επιμένει σε μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικές επεμβάσεις και εκτροπές ποταμών.
Τέλος ξέρει κανένας να μας πει γιατί επιλέχθηκε αυτή η εταιρεία με απευθείας ανάθεση μάλιστα; Ποια ήταν τα κριτήρια; Η εμπειρία από τα έργα τη Αφρικής;
Είναι καιρός να αποσυρθεί το Ν/Σ και σε διαβούλευση με την Περιφέρεια, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και την κοινωνία των πολιτών ευρύτερα, να συνταχθεί άλλο με δημόσιο φορέα διαχείρισης των νερών και συμμετοχή της Περιφέρειας και της κοινωνίας των πολιτών.