Ζητούν να δημιουργηθεί Ενεργειακή Κοινότητα στον Βόλο για την μείωση των λογαριασμών ρεύματος

Το θέμα της δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας στον Βόλο θέτουν με Ερώτησή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και συγκεκριμένα οι Νίκος Μόσχος, Φωτεινή Κοκκινάκη, Ερασμία Καλαφάτη και Χρήστος Βενέτης.
Ειδικότερα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμμαχίας για τον Βόλο» επικαλούνται την πρόσφατη πρωτοβουλία του Δήμου Χαλανδρίου να προχωρήσει στην δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας για την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας που θα καλύπτει τις ανάγκες Δήμου και νοικοκυριών και θα αποτελέσει τον πρώτο Δήμο στην χώρα, που εκμεταλλεύεται την δυνατότητα αυτή. Από την ενέργεια που θα παράγεται θα καλύπτονται οι ανάγκες κάθε νοικοκυριού που συμμετέχει στην κοινότητα, μηδενίζοντας έτσι τους λογαριασμούς ρεύματος Παράλληλα ο Δήμος θα καλύπτει τις ανάγκες ενέργειας των δημοτικών χώρων, κτιρίων και εγκαταστάσεων, ενώ θα διανέμει δωρεάν ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά, ώστε να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια. Για την παραγωγή ενέργειας σχεδιάζεται η δημιουργία του πρώτου στη χώρα φωτοβολταϊκού πάρκου εντός αστικού ιστού. Η ενεργειακή κοινότητα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον κ. Νίκο Παπαπέτρο, ζητούν να ενημερωθούν:
-Εάν είναι στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής η δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας στο Βόλο;
-Εάν προτίθεται να συνεργαστεί γι’ αυτό με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.