Κασσελακης: Προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη

Προανακριτική επιτροπή για μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος των Τεμπών θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο πρόεδρός του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση των Τεμπών, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καμία ψήφο «Σπαρτιατών» αφήνοντας αιχμές ότι η Ελεονώρα Μελέτη, (υποψήφια με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές), είναι υμνήτρια του Ηλία Κασσιδιάρη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των νησιών, τις οποίες αντίκρισε ιδίοις όμμασι κατά την περιοδεία του στα νησιά της Ελλάδας ενώ μίλησε και για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και υποσχέθηκε την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους, εάν εκλεγεί πρωθυπουργός.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε επίσης ότι σίγουρα χρειάζεται δημόσιος πυλώνας στις τράπεζες και ξεκαθάρισε ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών.

Προανακριτική για τα Τέμπη
«Θα ζητήσουμε προανακριτική για το μπάζωμα στα Τέμπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια μίλησε για τα βήματα που έχουν ήδη αποφασιστεί: «Μόλις έρθει η δικογραφία θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, είναι το αυτονόητο. Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που δείχνει την έλλειψη κράτους δικαίου. Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα», είπε ο κ. Κασσελάκης κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ψέματα, αλλά και για απαράδεκτη δήλωση ότι «το λάθος στα Τέμπη ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση».

Αποπομπή Βίκυς Φλέσσα
«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Άλλο ένα ψέμα. Μία απαράδεκτη, ανατριχιαστική δήλωση. Και αυτός είναι άλλος ένας λόγος για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα… Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και πρέπει να προβεί στην αποπομπή της υποψηφίας ευρωβουλεύτριας που είπε ότι τους σκοτώσαμε όλοι. Είναι ντροπή αυτή η δήλωση και για να παραμένει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ σημαίνει ότι εκφράζει το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας θέλει όλους συνένοχους σε αυτό το έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα ζητήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για την προανακριτική, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να τη στηρίξει, ξέρει πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου».

Δεν θέλουμε καμία ψήφο Σπαρτιατών
Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει σε ψήφους Σπαρτιατών, ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ξεκάθαρος: «Όχι, όχι, όχι, δεν θέλουμε την ψήφο των Σπαρτιατών. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να δίνει την ίδια απάντηση. Δεν άκουσα τον πρωθυπουργό να αποπέμπει από την κ.ο. της ΝΔ τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος παραδέχεται ότι είναι ευπρόσδεκτες. Τον υπ. Οικονομίας που λέει ότι δεν μπορούμε να διατάξουμε τι θα ψηφίσουν. Γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να πουν “όχι” , δεν θέλουμε καμία ψήφο των Σπαρτιατών. Λέω “όχι” ξεκάθαρα. Πηγαίνετε και ψηφίστε ΝΔ, εκεί που ταιριάζετε, ένα ψηφοδέλτιο που έχει την υμνήτρια του Κασιδιάρη», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Σε ερώτηση να εξηγήσει αν εννοεί την κυρία Μελέτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους τηλεθεατές να κάνουν ένα απλό γκουγκλάρισμα.

Σοκαριστική η κατάσταση στο ΕΣΥ
Αναφερόμενος στο ΕΣΥ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «αφήνει τους μπαμπάδες μας και τις μητέρες μας να πεθαίνουν. Αυτή τη στιγμή, έχουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση. Στα νησιά, είναι σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται θεραπείες χωρίς ογκολόγους. Υπάρχει εξοπλισμός χωρίς ακτινολόγους. Δεν υπάρχουν ψυχίατροι».

Ο κ. Κασσελάκης ερωτήθηκε επίσης για το Δημόσιο και για το αν σκοπεύει να προχωρήσει στην άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων χωρίς ωστόσο να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, ωστόσο τόνισε ότι εάν γίνει πρωθυπουργός θα επαναφέρει στον δημόσιο τομέα τον 13ο και 14ο μισθό.

ethnos.gr