Το ακριβότερο πασχαλινό τραπέζι στρώνουν φέτος οι καταναλωτές – “Σφαγή” για τα αμνοερίφια

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν φέτος το Πάσχα οι καταναλωτές, προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα στο γιορτινό τους τραπέζι, αφού η ακρίβεια στα είδη διατροφής σαρώνει και όπως είναι φυσιολογικό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την πασχαλινή περίοδο.

Φέτος ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει με ταχείς ρυθμούς σε σύγκριση με πέρυσι. Αναφορικά με τα αμνοερίφια, βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές αφού το κόστος φέτος ανεβαίνει από 2-5 ευρώ για αρνί και κατσίκι. Στο Καπάνι Θεσσαλονίκης το αρνί κυμαίνεται από 11 ευρώ και φτάνει στα 14 ευρώ.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις αναφέρουν ότι το πασχαλινό τραπέζι θα είναι περίπου 20-30% ακριβότερο από πέρυσι. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας Απόστολου Ραυτόπουλου ο οποίος υπογράμμισε πως φέτος το πασχαλινό τραπέζι θα είναι 20-30 % ακριβότερο ενώ πρόσθεσε πως οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν ενεργοποίησαν το πασχαλινό καλάθι για να συγκρατήσουν τις τιμές.

Την ίδια στιγμή, τα αρνιά είναι σε έλλειψη και οι επαγγελματίες αναρωτιούνται πως οι μεγάλες αλυσίδες θα βρουνε αρκετές ποσότητες για να τα πουλάνε 10 ευρώ, όπως έχουν δεσμευτεί. «Σε ένα προϊόν που υπάρχει έλλειψη όπως είναι τα αρνιά, δεν ξέρουμε από που θα βρεθούν οι ποσότητες που έχουν υποσχεθεί μεγάλες αλυσίδες για να τα πουλάνε 10 ευρώ μέχρι το μεγάλο Σάββατο» επισημαίνει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

«Αλμυρά» τα σοκολατένια αυγά
Στο πασχαλινό καλάθι έχουν ενταχθεί και τα σοκολατένια αυγά που φέτος παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρσι, λόγω αύξησης της τιμής του κακάο κατά 45-50%.Τα τσουρέκια σοκολάτας στοιχίζουν 16,5 ευρώ, ενώ τα απλά τσουρέκια στα 8,90 ευρώ.
Πηγή: ethnos.gr