Έρχεται νέα ταινία «The Lord of the Rings» σε παραγωγή Peter Jackson

Η Warner Bros επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για μια νέα ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών με σκηνοθέτη τον Andy Serkis και παραγωγό τον Πίτερ Τζάκσον.

Τα αποκαλυπτικά νέα έγιναν γνωστά από τον CEO της Warner Bros Discovery, David Zaslav, ο οποίος μοιράστηκε τις πληροφορίες με τους ενδιαφερόμενους κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Σύμφωνα με τον Zaslav, ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν την επερχόμενη ταινία στο franchise του Lord of the Rings το 2026.

Ενώ ο Τζάκσον, ο οποίος προηγουμένως σκηνοθέτησε την τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και της τριλογίας του Χόμπιτ, δεν θα σκηνοθετήσει την επερχόμενη ταινία, ο Zaslav λέει ότι ο Νεοζηλανδός «θα συμμετέχει σε κάθε βήμα της παραγωγής». Ο Διευθύνων Σύμβουλος αποκάλυψε επίσης ότι οι συνάδελφοι του Τζάκσον, Fran Walsh και Philippa Boyens, πρόκειται να συμμετέχουν.

Αντίθετα, ο Andy Serkis θα είναι υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία της πρώτης ταινίας, στην οποία έχει δοθεί ο τίτλος, The Hunt For Gollum, και θα επικεντρωθεί στον ομώνυμο χαρακτήρα που υποδύεται ο Άγγλος ηθοποιός. Χρέη εκτελεστικού παραγωγού θα αναλαμβάνει ο Ken Kamins μαζί με τον Serkis και τον Jonathan Cavendish.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Official Trailer #1 – (2001) HD

Η εταιρεία Freemode έκανε τη συμφωνία για τα δικαιώματα στα βιβλία του Tolkien. Ο Lee Guinchard, Διευθύνων Σύμβουλος της Freemode, δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία, η οποία ονομάστηκε Middle-earth Enterprises: «Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Middle-earth Enterprises, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το νέο ταξίδι συνεργασίας με τη New Line Cinema και την Warner Bros Pictures, φέρνοντας τον ασύγκριτο κόσμο του J.R.R. Tolkien ξανά στη μεγάλη οθόνη με νέους και συναρπαστικούς τρόπους».

Η είδηση για μια επερχόμενη ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών φτάνουν μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του Μπέρναρντ Χιλ, που ήταν περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του ως Βασιλιάς Θίοντεν στη σειρά ταινιών.

cnn.gr