Συνεχής ενημέρωση του κοινού για τα ζητήματα εξάρτησης από το ΚΕΘΕΑ Έξοδος

Σειρά από δράσεις με αποδέκτες τον γενικό πληθυσμό αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης πραγματοποίησαν τον Απρίλιο τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα. Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο τόσο την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για θέματα εξάρτησης όσο και τη διασύνδεση με Φορείς που απασχολούνται στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Κινητή Μονάδα συμμετείχε ενεργά στις τριήμερες δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης που διοργάνωσε το Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας. Με το μήνυμα “Υγεία, Αξία Ανεκτίμητη” και στο πλαίσιο του προγράμματος “Πρόληψη και Προαγωγή Υγείας”, οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας παρουσίασαν το κόμικ “το τέρας της εφηβείας”, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες γύρω από το ζήτημα της πρόληψης των εξαρτήσεων. Παράλληλα, συνεχίστηκε η εβδομαδιαία παρουσία της Μονάδας στην Καρδίτσα με τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα (Παυσίλυπο) και την πραγματοποίηση συναντήσεων συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και μέλη της οικογένειάς τους. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε προστατευμένο χώρο, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διατήρησε σταθερή παρουσία στον Βόλο, παρέχοντας φροντίδα σε εξαρτημένους χρήστες με σκοπό την κινητοποίηση τους και τη μείωση της βλάβης.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σε συνεργασία με το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Τρικάλων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ λειτούργησαν ενημερωτικό περίπτερο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα. Ακόμη, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση για την πρόληψη των εξαρτήσεων στους μαθητές του Γυμνασίου Αμπελιών του Δήμου Μετεώρων.

Τέλος, η Κινητή Μονάδα συμμετείχε στη συζήτηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων που διοργάνωσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021 – 2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.