Παρεμβάσεις ανάδειξης του φράγματος Παναγιώτικο στο Νότιο Πήλιο

Στο πλαίσιο της στήριξης περιοχών που έχουν επιβαρυνθεί από φυσικές καταστροφές την τελευταία περίοδο, εντάσσονται και οι παρεμβάσεις για τη στήριξη του φράγματος Παναγιώτικο στο Νότιο Πήλιο.

Ειδικότερα:
• Δρομολογείται έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 300.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση του δρόμου κάτω από τον οποίο διέρχονται οι αγωγοί και ο οποίος συνδέει το επαρχιακό δίκτυο με το φράγμα, καθώς και για την αποκατάσταση τμήματος της στέψης του φράγματος, ώστε να προστατευθεί το δίκτυο και να διαμορφωθούν νέες συνθήκες πρόσβασης για κάθε ενδιαφερόμενο.
• Αποφασίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 154.380 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του έργου του Δήμου Νοτίου Πηλίου «Περιμετρικό μονοπάτι φράγματος “Παναγιώτικο”», το οποίο θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του φράγματος, καθώς θα διευκολύνει την επιθεώρηση του έργου σε όλη του την έκταση, ενώ θα διαμορφωθούν και οι συνθήκες για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, παρέχοντας στους επισκέπτες έναν νέο χώρο ποιοτικής αναψυχής που θα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική οικονομική δραστηριότητα.
Πρόκειται για παρεμβάσεις σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πράσινου Ταμείου και, φυσικά, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που σε συνέχεια σχετικής συνεργασίας υπέβαλε τα εν λόγω αιτήματα στήριξης μίας υποδομής που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Σε σχετικές ανακοινώσεις προχώρησε ο  κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.