Eurostat: 3 στους 5 Έλληνες αναζητούν πληροφορίες για την υγεία τους στο διαδίκτυο

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Eurostat, οι Έλληνες αναζητούν στο διαδίκτυο στοιχεία για την υγεία τους περισσότερο από τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη. Ειδικότερα, το 59% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών στη χώρα αντλούν μέσω διαδικτύου πληροφορίες σχετικά με τραυματισμούς, ασθένειες, διατροφή και βελτίωση της υγείας, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 55%.

Όπως αναφέρει η Eurostat, το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες για την υγεία διαφέρει μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το 2021, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Φινλανδία, όπου το 80% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών έψαξαν στο διαδίκτυο για θέματα σχετικά με την υγεία τους τελευταίους τρεις μήνες, ακολουθούμενη από την Ολλανδία (77%), τη Δανία (75% ) και την Κύπρο (74%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Βουλγαρία (36%), στη Ρουμανία (40%), τη Γερμανία (45%) και την Πολωνία (47%).

Η Κύπρος αναφέρει τη μεγαλύτερη αύξηση στην αναζήτηση πληροφοριών υγείας στο διαδίκτυο

Την τελευταία δεκαετία, το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με αύξηση 17 ποσοστιαίες μονάδες στην ΕΕ από το 2011 (38%). Οι υψηλότερες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Κύπρο (+46 ποσοστιαίες μονάδες), στην Τσεχία (+33 ποσοστιαίες μονάδες), στη Μάλτα (+32 ποσοστιαίες μονάδες) και στην Ισπανία (+31 ποσοστιαίες μονάδες).

Πηγή: nextdeal.gr