Απίστευτη μινιατούρα του Μονακό GP εγκαινιάστηκε από τον πρίγκηπα Κάρολο

Αν δεν είχες κάποιον λόγο μέχρι σήμερα να βρεθείς στο Αμβούργο, τώρα έχεις γιατί η Miniatur Wunderland εγκαινίασε την νέα μινιατούρα του Μονακό Grand Prix ένα αδιανόητο, λειτουργικό διόραμα, της πολυτελούς μαρίνας στην οποία διεξάγεται ο διασημότερος αγώνας της F1.

Η Miniatur Wunderland είναι η δημιουργία δύο δίδυμων Γερμανών οι οποίοι το 2011 έδωσαν στο κοινό τον μεγαλύτερο σιδηρόδρομο που είχε φτιαχτεί μέχρι τότε σε μινιατούρα.

Χρειάστηκαν πάνω από 150.000 ώρες εργασίας και περισσότερα από 5.000.000 ευρώ σε κόστος κατασκευής, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας και πρόσφατα ο πρίγκηπας Κάρολος με την πριγκίπησσα Σαρλίν και τους μικρούς γαλαζοαίματους Ζακ και Γκαμπριέλλα, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να παραβρεθούν στα εγκαίνια.

Miniatur Wunderland Monaco Grand Prix

Η κατασκευή του Μονακό περιλαμβάνει το τοπίο της Προβηγκίας και επεκτείνει τη Miniatur Wunderland κατά 70 τ.μ. έκτασης μοντέλων και ένα ακόμη θεαματικό αξιοθέατο. Το απόλυτο highlight είναι ασφαλώς η διαδρομή της Formula 1.

Το εκπληκτικότερο ίσως όλων είναι πως η κατασκευή επιτρέπει την διεξαγωγή αγώνα και ο πρώτος έγινε με την βασιλική οικογένεια του πριγκιπάτου να επιλέγει ο καθένας το δικό του μονοθέσιο.

Η μακέτα περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά σημεία του Μόντε Κάρλο. Τις προβλήτες και την θάλασσα, την ευθεία εκκίνησης και τερματισμού, το Café Paris, το καζίνο και φυσικά το τούνελ του συνεδριακού κέντρου. Χιλιάδες θεατές έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ κερκίδες και παρακολουθούν τη δράση.

Πως λειτουργεί

Οι ιδιοκτήτες της Miniatur Wunderland βρήκαν μόλις πέρσι τον τρόπο να κάνουν την πίστα να λειτουργήσει. Με μια διαδρομή στην οποία έχουν ενσωματωθεί ελάσματα και με τα μονοθέσια να διαθέτουν μικρούς μαγνήτες, έχει χτιστεί ένα πολύπλοκο σύστημα ηλεκτρικών πυροδοτήσεων που κάνει τα αυτοκινητάκια να κινούνται και να προσπερνούν το ένα το άλλο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρακολουθείς ένα αγώνα χωρίς να μπορείς να τον ελέγξεις, να διαμορφώσεις την εξέλιξή του ή να ξέρεις τι θα γίνει. Ακριβώς δηλαδή σαν το αληθινό Grand Prix στο Μονακό.

Η βασική αρχή της τεχνολογίας βασίζεται στις συστοιχίες Halbach. Περίπου 39.000 μέτρα καλωδίων, 24 πλακέτες πίστας, 90 πλακέτες ελέγχου και 90 πλακέτες θέσης αποτελούν την καρδιά του hardware σε μια πίστα μήκους 22 μέτρων.

Σε αυτήν ηλεκτρονικά παραγόμενα, επιλεκτικά μαγνητικά πεδία σε κλάσματα του χιλιοστού του δευτερολέπτου, επιτρέπουν να μπορούν να ελεγχθούν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ξεχωριστά. Για την ανάπτυξη του λογισμικού χρειάστηκαν περισσότερες από 100.000 γραμμές κώδικα προγραμματισμού, για να εξασφαλιστεί ότι κάθε αγώνας είναι διαφορετικός.

29 κάμερες μεγέθους χιλιοστού ενσωματώθηκαν κατά μήκος της διαδρομής και μεταδίδουν θεαματικές ζωντανές εικόνες από τη συνήθη οπτική γωνία της τηλεόρασης σε πολλές μικροσκοπικές οθόνες στις κερκίδες των θεατών καθώς και για τους μεγάλους που παρακολουθούν τον αγώνα από την άκρη του διοράματος.

Την ίδια στιγμή με την ίδια ασύλληπτη επιμέλεια στην λεπτομέρεια απεικονίζεται και η καθημερινότητα στις μεσογειακές ακτές και στην ζωή της επαρχίας της Προβηγκίας.

topgeargreece.gr