Αρναούτογλου: Έρχονται νέες καταιγίδες-Πού θα χτυπήσουν, πότε θα ξαναδούμε καλοκαίρι

Μεγάλη προσοχή στην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες, πρέπει να επιδείξουμε, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο καιρός τις επόμενες μέρες θα είναι πολύ άστατος, με βροχές, καταιγίδες ενδεχομένως και χαλαζοπτώσεις, οπότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Τα φαινόμενα αυτά όμως δεν θα εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου. «Θα υπάρχουν περάσματα», όπως είπε που θα συνοδεύονται από ανέμους ίσως και χαλάζι. Γι’ αυτό όπως σημείωσε «είναι αναγκαία τα μέτρα αυτοπροστασίας».

Αρναούτογλου: Και την Τρίτη κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα

Ειδικότερα, για την Τρίτη, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα βόρεια αλλά και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα, αλλά όχι με έντονα καιρικά φαινόμενα. Από το μεσημέρι ωστόσο, η αστάθεια θα μεταφερθεί δυτικότερα, με μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται πλέον στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας, ενώ και στην Κρήτη αναμένεται να είναι έντονα τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες και μετά.

Νωρίτερα, ο κ. Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο Facebook, είχε τονίσει την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε τις επόμενες ημέρες, καθώς τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι πολύ έντονα, ενώ βλέπει πιθανότητες ακόμη και για σχηματισμό σιφώνων.

Πηγή: iefimerida.gr