Διακόπηκε για τις 21 Οκτωβρίου η δίκη του “σφαγέα” Θανάση Μυλωνά

Διακόπηκε για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, η δίκη του σφαγέα της Νέας Ιωνίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων. Η απόφαση διακοπής ελήφθη εξαιτίας κωλύματος του ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Ωστόσο, η μεταγωγή του κατηγορούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού στα Τρίκαλα έγινε κανονικά και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μέχρι που ζητήθηκε η διακοπή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Μυλωνάς κατακρεούργησε τη νονά του τον Νοέμβριο του 2021, ενώ παραπέμπεται σε δίκη και για την πανομοιότυπα φρικτή δολοφονία της μητέρας του δικηγόρου του, η οποία ήταν συγκάτοικος με τους παππούδες του. Η δολοφονία της Νίκης Μηλίνη είχε μείνει χρόνια ανεξιχνίαστη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου έκανε δεκτή την παραπεμπτική πρόταση της εισαγγελέως, βάσει της οποίας ο 40χρονος Θανάσης Μυλωνάς παραπέμπεται να δικαστεί τόσο για τη στυγερή δολοφονία της 75χρονης νονάς του Ευθυμίας Αβραμίδου – Αλεξούλη πέρυσι τον Νοέμβριο όσο και για εκείνη της 69χρονης μητέρας του πρώην δικηγόρου του Νίκης Τσιρογιάννη – Μιλήνη τον Αύγουστο του 2009, η οποία αποκαλύφθηκε όταν στα εγκληματολογικά εργαστήρια ταυτοποιήθηκε το DNA του στα νύχια του θύματος.

Ο 40χρονος που ομολόγησε το πρώτο έγκλημα και αρνείται το δεύτερο, κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατ’ εξακολούθηση με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.