Μπέος σε Πλακιωτάκη: Κλείστε την ΕΡΤ Βόλου γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ – Στείλτε τους στο Μέτσοβο

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, στο δημαρχείο του Βόλου, παρουσία των βουλευτών της ΝΔ. Μόλις οι δημοσιογράφοι μπήκαν στο δημαρχιακό γραφείο ώστε να καλύψουν φωτογραφικά την παρουσία του υπουργού, ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος βλέποντας την δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βόλου Ελένη Μανώλη, μέλος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, είπε απευθυνόμενος στον κ. Πλακιωτάκη πως η ΕΡΤ Βόλου- η ιστορική εγκατάσταση της οποίας ανήκει στην χερσαία ζώνη λιμένος που παραχωρείται πλέον στον δήμο- πρέπει να κλείσει γιατί κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
“Στείλτε τους στο Μέτσοβο, δεν ξέρω που θα τους στείλετε”, είπε ο Α. Μπέος, δήμαρχος Βόλου. “Να σας πω υπουργέ ότι η ΕΡΤ στον Βόλο κάνει προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αμα βάλετε και ακούσετε καθημερινά, αυτό κάνουν. Να τους πάρετε να τους στείλετε… στείλτε τους στο Μέτσοβο”.
Ο υπουργός και οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι φιλοξενούνται από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ Βόλου δεν αντέδρασαν και οι δημοσιογράφοι είχαν “παγώσει”. Τα gegonota.news επικοινώνησαν με την δημοσιογράφο κ. Ελένη Μανώλη, που επιβεβαίωσε απόλυτα όσα ειπώθηκαν, αλλά δεν θέλησε να σχολιάσει.
Η αποδόμηση του δημοσιογραφικού έργου των επαγγελματιών δημοσιογράφων δεν είναι “ξένη” πρακτική για τον δήμαρχο Βόλου. Τα μέλη της δημοτικής αρχής Μπέου δίνουν συνεχώς συνεντεύξεις στην ΕΡΤ Βόλου, ωστόσο σήμερα ο δήμαρχος ζήτησε … να κλείσει ένα δημόσιο μέσο ενημέρωσης στο οποίο εργάζονται δημοσιογράφοι και πολλές ακόμη ειδικότητες και να “μεταφερθούν” στο Μέτσοβο άνθρωποι που υπηρετούν την ανεξάρτητη, αντικειμενική και ποιοτική ενημέρωση.