Λιβάνιος για πτώση καναντέρ: «Δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται»

Ιερό και όσιο δεν έχει η κυβέρνηση ακόμη και για την τραγωδία των πυρκαγιών που κατακαίνε τη χώρα εδώ και μέρες, ενώ το κυβερνητικό σχέδιο για την αποτροπή και αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχει αποτύχει παντελώς και ο κρατικός μηχανισμός έχει σχεδόν καταρρεύσει μπροστά στις φλόγες.

Ο έκδηλος κυνισμός και η αλαζονεία της «παντοδύναμης» «γαλάζιας» κυβερνητικής παράταξης αποτυπώνεται αυτή τη φορά στα λόγια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο ίδιος δεν έκρυψε την αδιαφορία του για το τραγικό γεγονός της πτώσης του Canadair την ώρα της επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στην Κάρυστο και τον κατά πάσα πιθανότητα θάνατο των δύο χειριστών του.

«Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς το τίμημα της αυτοθυσίας. Το είδα το βίντεο και είναι απίστευτο. Δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή συνεχίζεται», είπε χωρίς ντροπή ο αναπληρωτής υπουργός χωρίς να κάνει ουδεμία νύξη για το κυβερνητικό μπάχαλο στη μάχη με τις πυρκαγιές, τις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μέσα πυρόσβεσης, αλλά και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα απαρχαιωμένα Canadair της Ελληνικής Πυροσβεστικής, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’70 και δεν πληρούν ούτε τις βασικές προδιαγραφές.

Η κυβέρνηση βαφτίζει «αυτοθυσία» τις εγκληματικές της ευθύνες για την απαξίωση της Πυροσβεστικής παρά την πικρή εμπειρία των τελευταίων χρόνων με τις καλοκαιρινές πυρκαγιές. Αυτό η «αυτοθυσία» θα μπορούσε σε τελική ανάλυση να αποφευχθεί, όπως και τα κροκοδείλια δάκρυα και οι κορώνες των κυβερνητικών στελεχών για τον «ηρωισμό των πυροσβεστών» που έπονται τέτοιων τραγικών περιστατικών. Εκεί που τα αναγκαία μέσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης λείπουν οι κούφιες υποσχέσεις των κυβερνώντων περισσεύουν.

Πηγή: efsyn.gr