Ο Κώστας Λούλης ζητά πίσω το ακίνητο που έδωσε στην «Κιβωτό»

Την επιστροφή του ακινήτου  που δώρισε στην «Κιβωτό του Κόσμου», το 2017, ζητάει με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο επιχειρηματίας και αντιδήμαρχος Βόλου Κωνσταντίνος Λούλης, σύμφωνα με την εφημερίδα ON TIME.

Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό του Άνω Βόλου και ανήκε στην πρώην σύζυγο του , Όλγα Μάνου, ενώ έχει δοθεί και ακίνητο για το οποίο καταβλήθηκε από την Κιβωτό 1 εκ. ευρώ.

Ο Κ. Λούλης ελαβε από την «Κιβωτό» 1 εκ. ευρώ για την αγορά οικήματος στο Διμήνι, αλλά υποστήριξε ότι έκανε και έκπτωση 2,5 εκ. ευρώ, αφού αρχικά ζητούσε 3,5 εκατ. ευρώ για το συγκεκριμένο ακίνητο. «Αυτή η έκπτωση ήταν ουσιαστικά δωρεά», είχε αναφέρει ο κ. Λούλης.

Η αγωγή αφορά  δεύτερο οίκημα που ο επιχειρηματίας είχε εκχωρήσει στην οργάνωση, την οποία ίδρυσε ο πατέρας Αντώνιος, με σκοπό να βρουν στέγη τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, όμως, έξι χρόνια μετά τη δωρεά το εν λόγω ακίνητο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε ως χώρος φιλοξενίας παιδιών.

«Παραμένει αναξιοποίητο, υφίσταται τις αναπόφευκτες φθορές της εγκατάλειψης και σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της “Κιβωτού”» αναφέρεται στην αγωγή κι επισημαίνεται ότι μετά τις εξελίξεις των προηγούμενων μηνών «ούτε στο μέλλον θα μπορεί αυτός ο σκοπός να πραγματοποιηθεί, εφόσον η πολιτεία έχει εκφράσει επισήμως τη βούλησή της για κατάργηση των εν λόγω δομών».

Όπως μάλιστα επισημαίνεται στην αγωγή, όλο το διάστημα των εργασιών η «Κιβωτός» έδινε οδηγίες για τη διαμόρφωση του χώρου. Και όπως αναφέρεται στην αγωγή, το ακίνητο στον Άνω Βόλο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, για το λόγο αυτό και ζητά την επιστροφή του.