Υποστήριξη από όλη την Ελλάδα ζητάει η Μακρινίτσα- Έκκληση στους εκδρομείς να την επισκεφθούν

Πολλοί είναι  οι επισκέπτες που αναμένεται να βρεθούν στη Μακρινίτσα και το Πήλιο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ΜΚΟ “Μάηδες”, η οποία κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης που, “εκμεταλλευόμενα την άσχημη ψυχολογική κατάσταση των κατοίκων, περιέγραφαν με υπερβολικές εικόνες, επιτείνοντας τις δυσκολίες που προέκυψαν”.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις λίγες εβδομάδες από τις καταστροφικές πλημμύρες και τα πολλά προβλήματα που άφησαν, κυρίως σε υποδομές, πολύς είναι ο κόσμος, σύμφωνα με την οργάνωση “Μάηδες”  που θα έρθει για να περάσει το τριήμερο.
Τα περισσότερα καταστήματα τακτοποίησαν τις ζημίες που είχαν υποστεί, έχουν κάνει τις προμήθειές τους, οι κρατήσεις είναι σε καλό επίπεδο και η ανταπόκριση του κόσμου που ο περισσότερος προέρχεται από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως από την Θεσσαλονίκη, είναι ανάλογη με τις υπηρεσίες που πάντοτε προσφέρει η Μακρινίτσα, τόσο με τη θέαση της μοναδικής της αρμονίας χτισμένου και φυσικού περιβάλλοντος όσο και με την ευγένεια των επαγγελματιών της.
Ενώ πάντοτε ο Σεπτέμβριος είναι από τους καλύτερους μήνες στη Μακρινίτσα και σ’ όλο το Πήλιο, ο φετινός θα ήταν κάτι ξεχωριστό λόγω και της οργάνωσης του τετραήμερης Πανελλήνιας Συνάντηση Επιτελεστικών Δρώμενων και της παρουσίασης των «ΜΑΗΔΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ», ενέσκηψαν τα ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων στον τόπο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η αποκοπή των δρόμων πρόσβασης στη Μακρινίτσα, που έφερε τεράστιες δυσκολίες στους κατοίκους και απέτρεψαν κάθε δυνατότητα επίσκεψης.
Και δεν έφταναν όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα, αλλά υπήρξε και μια πολύν άσχημη περιγραφή από μέρους ορισμένων ΜΜΕ, όπου, εκμεταλλευόμενα την άσχημη ψυχολογική κατάσταση των κατοίκων,  περιέγραφαν με υπερβολικές εικόνες, επιτείνοντας τις δυσκολίες που προέκυψαν.

Οι κάτοικοι όμως και οι επαγγελματίες ανασκουμπώθηκαν, υπήρξε και η Κρατική βοήθεια και ο βασικός δρόμος από την Πορταριά σχεδόν αποκαταστάθηκε και άρχισαν οι επισκέψεις στο χωριό, κυρίως από την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όμως υπήρξαν και εξαιρετικά ενθαρρυντικές πρωτοβουλίες φορέων και πολιτών που συνέβαλαν στην αλλαγή του κλίματος, όπως του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, αλλά και της Αγγελικής Βογδάνου και του Μελέτιου Ανδρινού, με καθοριστικές παρεμβάσεις τους στον τύπο.

Με όλη αυτή την προσπάθεια, προπάντων όμως με το ενδιαφέρον των εχόντων παραθεριστική κατοικία στη Μακρινίτσα, που προσκάλεσαν φίλους και γνωστούς, η Μακρινίτσα θα δίνει το προσεχές τριήμερο την γνώριμη εικόνα της καθαριότητας και της Αρχοντικής εξυπηρέτησης όλων των επισκεπτών και φίλων της.

Ενδεικτικό, πέραν των άλλων, είναι και το γεγονός ότι τα τηλέφωνα κτυπούν διαρκώς αναζητώντας τη δυνατότητα φιλοξενίας για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ ΠΗΛΙΟΥ, «ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ Α.Μ.Κ.Ε.», εξ ονόματος όλων των κατοίκων, των εχόντων παραθεριστική κατοικία  και των Επαγγελματιών της Μακρινίτσας Πηλίου απευθύνει κάλεσμα στους επισκέπτες της Μαγνησίας.

Ελάτε τούτο το τριήμερο για τις μικρές διακοπές σας στη Μακρινίτσα, στο Πήλιο και σ΄ ολόκληρη τη Μαγνησία, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Τέλος, ακόμη ένας σημαντικός λόγος που σας καλούμε τούτες τις μέρες στον τόπο μας, είναι για να γίνετε μάρτυρες για τις ζημίες που έχει υποστεί η πολιτιστική μας κληρονομία, Πετρογέφυρα, παραδοσιακές Κρήνες, καλντερίμια και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση να πείσουμε το Υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση αποκατάστασή τους.