Αγανάκτηση και απόγνωση από τους πλημμυροπαθείς στην πανθεσσαλική σύσκεψη φορέων

Τις αποζημιώσεις που τους πρέπουν και τις αποκαταστάσεις των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες διεκδικούν οι πλημμυροπαθείς και όντες μη ικανοποιημένοι από την πολιτεία για τις ως στιγμής ενέργειές της, συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι της Κυριακής φορείς από όλη τη Θεσσαλία, στο Επιμελητήριο Λάρισας κατόπιν καλέσματος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οργανώνοντας τις επόμενες κινητοποιήσεις τους με σκοπό να διεκδικήσουν τα ικανοποιηθούν ντα αιτήματά τους.

Ο πλημμυροπαθής Αριστοτέλης Πολυγένης από τον Παλαμά, τόνισε: «Η καταστροφή που έχουμε υποστεί είναι τεράστια, φυσικά και η Λάρισα έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Το κράτος συνεχίζει να είναι απόν, δεν έλαβαν οι πλημμυροπαθείς τις αποζημιώσεις που έπρεπε να πάρουν κόσμος ξεριζωμένος, χωριά φάντασμα και δυστυχώς δεν υπάρχει ίχνος ευαισθησίας και υπευθυνότητας από πλευράς της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας να φέρουμε τις ζωές μας στην πρότερη κατάσταση πριν την καταστροφή. Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού. Δεν κάνουν οι υπεύθυνοι το παραμικρό για τις υποδομές μια φοβόμαστε να μην βρέξει».

Ο αγρότης Θοδωρής Γεωργαδάκης από τη Μαγνησία, σημείωσε: «Πνίγηκαν ζώα και πλημμύρισαν χωράφια στην περιοχή μας. Διεκδικούμε να δοθούν όλες οι αποζημιώσεις και να αποκατασταθούν οι ζημιές. Έχουμε προβλήματα τεράστια με δρόμους και κομμένες γέφυρες. Να διορθωθούν όλα άμεσα για να μπορούμε να ζήσουμε τις ζωές μας με ασφάλεια».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

      

Ζωή Μπουρουτζή – ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: onlarissa.gr