Τα talodia της ομάδας Talos του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ετοιμάζονται για Μασαχουσέτη

Εντυπωσίασε η βολιώτικη ομάδα talodia- της ομάδας Talos του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- κατά τη διάρκεια του First LEGO League Greece.

Τα  talodia ετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα WPI Open FLL στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ μαζί με ακομα 99 ομάδες από όλο τον κόσμο.  Κατακτώντας την 4η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FIRST LEGO LEAGUE καθώς και το 1ο βραβείο Innovation Project κέρδισαν την πρόκριση ανάμεσα στις 58 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πρόκειται για τους  Κωνσταντίνα Χ., Κωνσταντίνα Α., Αντώνη Β., Αντώνη Κ., Δημήτρη Γ., Δημήτρη Ρ., Γιώργη Ντ., Λευτέρη Π.


Στον Εθνικό Τελικό FIRST Tech Challenge με ακόμα 15 ομάδες από όλη τη χώρα συμμετείχε για πρώτη φορά η ομάδα “.json” σε απόλυτη σύμπραξη με το 1ο Πειραματικο Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας.
Να σημειωθεί ότι συνολικά ήταν η μοναδική ομάδα και το μοναδικό Δημόσιο Σχολείο που συμμετείχαν από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας και παρά το ελάχιστο του χρόνου προετοιμασίας (μόλις 1,5 μήνας), τα παιδιά κατάφεραν να χτίσουν το ρομπότ και την παρουσίασή τους, να συμμετάσχουν με επιτυχία στα robot battles καθώς και να αποσπάσουν το πρώτο τους βράβειο (Connect Award).
Η δράση αποτελεί μέρος των κύκλων του εκπαιδευτικού μας προγράμματος STEAM για εφήβους κι επιπλέον, εντάσσεται στις ενέργειες εξωστρέφειας με Δημόσια Σχολεία της πόλης, όπως σημειώνει ο επικεφαλής καθηγητής κ. Σπύρος Κούριας.