Express: Αυτό το ελληνικό νησί ήταν το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης τον Μάιο 

Το όμορφο ελληνικό νησί της Κω, έχει τον τίτλο του «πιο ηλιόλουστου μέρους στην Ευρώπη τον Μάιο», με μέση θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Daily Express.

Η Κως, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, είναι αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός χιλιάδων τουριστών και ένας από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς για τους Βρετανούς.

Κως, η γενέτειρα του Ιπποκράτη
Το νησί επισκέπτονται οικογένειες, παρέες φίλων και ζευγάρια που ελκύονται από την έντονη νυχτερινή ζωή, την τοπική κουζίνα, τις δραστηριότητες και τα όμορφα ξενοδοχεία.
Η Κως διαθέτει εκπληκτικές παραλίες, γραφικά χωριά και πλούτο ιστορικών τοποθεσιών.

Κως, ένα πολύ ιδιαίτερο ελληνικό νησί
Γνωστή ως η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, η Κως μοιάζει σαν ένα υπαίθριο μουσείο.

Αρχαία και μεσαιωνικά μνημεία, πολυάριθμοι αρχαιολογικοί χώροι και κτίρια που παραπέμπουν στην ιταλοκρατία δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό που μαγεύει τους τουρίστες και τους καλεί να το επισκεφθούν.

Το νησί κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει διαμορφωθεί από πολλούς ξένους πολιτισμούς ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας σε αυτόν τον πλούτο ιστορίας και εικόνων του.

Πρόκειται για έναν προορισμό που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, αλλά είναι ιδιαίτερα ελκυστικός στους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Το νησί μπορεί να είναι πολύ πολυσύχναστο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου – αλλά αν θέλετε να αποφύγετε την «φασαρία»- ο Μάιος είναι μια εξαιρετική στιγμή για να το επισκεφθείτε, συμπληρώνει η βρετανική ιστοσελίδα.
Πηγή: iefimerida.gr