Ζαγοράκης: Aνακοινώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ενώ ήταν ακόμα μέλος ΝΔ

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στη ΝΔ η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Θοδωρή Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ, στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αξιοσημείωωτο είναι το γεγονός ότι όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή Ζαγοράκη από το ΠΑΣΟΚ, ο ευρωβουλευτής ήταν ακόμα μέλος της ΝΔ, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία, όμως την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 ανακοινώθηκε ότι το όνομά του θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Την ώρα που ο Θοδωρής Ζαγοράκης τίθεται εκτός Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να σχολιάσει τη “μεταγραφή” του ευρωβουλευτή της ΝΔ στα ψηφοφέλτια του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του.

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης έθεσε εαυτόν αυτοδικαίως εκτός της “γαλάζιας” παράταξης, σπεύδοντας να σημειώσει: “Δεν θέλω να κάνω κανέναν περαιτέρω σχολιασμό, πρόκειται για προσωπική του επιλογή”.

“Αυτοδικαίως βάσει του καταστατικού της ΝΔ έπαψε να είναι μέλος της ευρωομάδας και μέλος του κόμματος της ΝΔ ο κ. Ζαγοράκης”, είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ωστόσο ο κ. Μαρινάκης σχολίασε με φανερή τη δυσαρέσκειά του: “Δεν θυμάμαι εν ενεργεία ευρωβουλευτής να έχει κάνει τέτοια κίνηση, χωρίς να στείλει έστω μία επιστολή. Να πει, ρε παιδιά θα κατέβω με ένα άλλο κόμμα. Να ειδοποιήσει το κόμμα με το οποίο εξελέγη δύο φορές και ήταν ευρωβουλευτής 10 χρόνια. Διαπιστώθηκε από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ”.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε επίσης ότι η ΝΔ έχει ανακοινώσει 31 υποψηφίους ευρωβουλευτές και ότι πλην της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που παραιτήθηκε μετά την υπόθεση με τα email σε αποδήμους ψηφοφόρους και του κ. Ζαγοράκη που δεν ανακοινώθηκε, όλοι οι υπόλοιποι εν ενεργεία ευρωβουλευτές θα είναι ξανά υποψήφιοι.

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 ο Ζαγοράκης εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στις 28 Ιανουαρίου 2020 διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και επανεντάχθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021, σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πηγή: thetoc.gr