Παρουσιάστηκε στον Βόλο το βιβλίο με τις συνεντεύξεις του Νίκου Καζαντζάκη στον Πιερ Σιπριό

Το βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα και δημοσιογράφου Πιερ Σιπριό ‘’Νίκος Καζαντζάκης – Πιερ Σιπριό – Συνομιλίες’’, σε μετάφραση Μαρίας Φλετορίδου, Δρ Γαλλικής Φιλολογίας, παρουσιάστηκε σήμερα στον Βόλο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε στο “Αχίλλειο” ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βόλου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι εκπαιδευτικοί: Κική Δανιηλίδου, Σέρυ Δεληγιάννη, Λεωνίδας Χριστοδουλίδης, Βασιλική Μελισσουργού, Ιωάννης Κοϊνάκης, Μαρία Φλετορίδου και Λιλή Τσουρνάβα – Κουτσορίζωφ, ιατρός – συγγραφέας.
Αποσπάσματα των Συνομιλιών Καζαντζάκη – Σιπριό διάβασαν οι ηθοποιοί Αμαλία Γκιζά και Βασίλης Μητσάκης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Αντώνης Δ. Αντωνίου, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

 

Το βιβλίο περιέχει επτά συνεντεύξεις που έδωσε ο Νίκος Καζαντζάκης στον Γάλλο δημοσιογράφο Πιερ Σιπριό την άνοιξη του 1957, έξι μήνες πριν από τον θάνατό του, και αποτελούν το Α΄ Μέρος του βιβλίου. Στο Β΄ Μέρος περιλαμβάνονται δύο άρθρα του Πιερ Σιπριό «Ο Νίκος Καζαντζάκης το 1953», «Ο Ασυμβίβαστος, ένα βιβλίο της Ελένης Καζαντζάκη», Επιλογή 17 Αξιωμάτων από την Ασκητική και 100 σημειώσεις της μεταφράστριας.

Η εκδήλωση έκλεισε με κρητικούς χορούς και λύρα.
Συνδιοργανωτές της παρουσίασης: η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη – Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. με έδρα το Ηράκλειο, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Βόλου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μαγνησίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος, τα Γ.Α.Κ. Μαγνησίας, η Εταιρία Θεσσαλικών Ερευνών, η Κρητική Αδελφότητα Βόλου ‘’Το Αρκάδι’’, το Κε.Βι.Μα.Συ. και το βιβλιοπωλείο Πλαστελίνη.