Προβολή της Μαγνησίας μέσα από ταξιδιωτικές εκπομπές στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Γιάννης Αναστασίου με του Βούλγαρους δημοσιογράφους στην Μακρινίτσα

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Γραφείο του Ε.Ο.Τ στη Ρουμανία, τους Δήμους, τις Ενώσεις Ξενοδόχων και επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα του τουρισμού, διοργανώνει δύο επαγγελματικά ταξίδια γνωριμίας και εξοικείωσης ξένων δημοσιογράφων στην Θεσσαλία.

Ειδικότερα το διάστημα 8-11 Απριλίου διοργανώθηκε επαγγελματικό ταξίδι στις Π.Ε Τρικάλων και Μαγνησίας με τη συμμετοχή τριών δημοσιογράφων της διεθνούς τηλεοπτικής παραγωγής «No Luggage» από την Βουλγαρία. Πρόκειται για μία ποιοτική ταξιδιωτική εκπομπή με διεθνές κοινό και συνεργασίες με τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Οι Βούλγαροι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν τα Μετέωρα τον Βόλο, το Πήλιο τον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου.
Στις 15-18 Απριλίου διοργανώνεται παράλληλα επαγγελματικό ταξίδι γνωριμίας και εξοικείωσης στην Μαγνησία τριών μελών της ταξιδιωτικής εκπομπής Cap Compas του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TVR Ρουμανίας.

Η ταξιδιωτική εκπομπή Cap Compas είναι η παλαιότερη στη ρουμάνικη τηλεόραση με θεματολογία από όλο τον κόσμο. Στα ρεπορτάζ της για κάθε προορισμό εστιάζει στον πολιτισμό, την τέχνη, την τοπική κουλτούρα και έθιμα, την θρησκεία και την γαστρονομία καθώς και τις εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες. Η κάθε εκπομπή του Cap Compas προβάλλεται στο δεύτερο κανάλι του κρατικού δικτύου (TVR2) με κοινό περίπου 200.000 τηλεθεατές συνολικά. Η εκπομπή επαναπροβάλλεται σε τρία ακόμα κανάλια του κρατικού δικτύου (TVR International, TVR Culture, TVR Moldova) σε πολλές επαναλήψεις και σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό.

Η αποστολή των Ρουμάνων επισκεπτών αποτελείται από τον παραγωγό της εκπομπής και έμπειρο δημοσιογράφο ο οποίος έχει εργαστεί και σε διευθυντικές θέσεις στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο για πολλά χρόνια και μία δημοσιογράφο της εκπομπής Cap Compas αλλά και παραγωγό της εκπομπής “Universul Credintei” (Το Σύμπαν της Πίστης) η οποία εστιάζει στις θρησκευτικές παραδόσεις και στα θρησκευτικά μνημεία και επίσης προβάλλεται στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVR της Ρουμανίας (TVR1).

Η Περιφέρεια σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τέλος θα συμμετάσχει έπειτα από πρόσκληση του ΕΟΤ Ρουμανίας στην Διοργάνωση γαστρονομικής εκδήλωσης και Masterclass με τίτλο «Ταξίδι στην Ελληνική Γαστρονομία», στο Βουκουρέστι στις 15 Μαΐου.
Η γαστρονομική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα σε ειδικά διαμορφωμένους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους στο Βουκουρέστι στις 15 Μαΐου 2024, όπου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δύο σεφ θα μαγειρέψουν αγαπημένες συνταγές της περιοχής, ενώ θα υπάρξει παρουσία και του τουριστικού προορισμού της Θεσσαλίας.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η τουριστική προβολή μέσω της ανάδειξης της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρουν διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και η περαιτέρω διάδοση της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων διατροφής στην αγορά της Ρουμανίας.