Καραμπίνες, απειλές και ανθρωποκυνηγητό στη συνοικία των Ρομά στον Βόλο -«Εμφυλιος» για ένα οικόπεδο

xr:d:DAF8PV05YNs:3,j:5644554312913918838,t:24020821

Ο «πόλεμος» μεταξύ δυο οικογενειών στο Αλιβέρι το 2021, τα είχε όλα. Βία, απειλές, όπλα, πυροβολισμούς χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς και ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία. Οι διαφορές μεταξύ δυο οικογενειών ήταν για ένα οικόπεδο, ξέσπασε «εμφύλιος» και ο λόγος δόθηκε στις καραμπίνες με όλη την περιοχή της Νέας Ιωνίας, να αναστατώνεται από τους πυροβολισμούς.

Συνολικά επτά άτομα, μέλη γνωστής οικογένειας Ρομά κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, για απειλή, απείθεια, άσκοπους πυροβολισμούς, οπλοφορία, οπλοχρησία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, και οι τέσσερις πήραν τον δρόμο για την φυλακή καθώς οι καταδίκες τους αφορούσαν από 12 εως 18 μήνες. Οι τρεις που καταδικάστηκαν με ποινές από 6 εως 9 μηνες έλαβαν αναστολή.

Για τον «πόλεμο» στο Αλιβέρι με «επίδικο» ένα οικόπεδο, είχαν επιστρατευθεί «δυνάμεις» Ρομά από την Θεσσαλία και την Θεσσαλονίκη και επί ένα Σαββατοκύριακο η περιοχή είχε μετατραπεί σε κόκκινη ζώνη, με την αστυνομία -που ζήτησε ενίσχυση δυνάμεων από άλλες πόλεις- να προχωρά σε 31 προσαγωγές και συλλήψεις.

Η ομάδα που απαιτούσε το οικόπεδο είχε αναρτήσει βίντεο και απειλούσε με «μακελειό» και πυρπολισμό των «εχθρών» της , ενώ μετά μετά τις απειλές με τις καραμπίνες και τους πυροβολισμούς, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητα και ένα βαν, από την αστυνομία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ακινητοποίησαν το ένα φορτηγάκι στην εθνική οδό και οι συλλήψεις έγιναν στον Πλατύκαμπο.