Τέξας: 10χρονος εξιχνίασε δολοφονία- Σκότωσε έναν άνδρα

Με μια απίστευτη υπόθεση ασχολούνται οι αστυνομικοί στο Τέξας. Ένα 10χρονο αγόρι που απείλησε να σκοτώσει έναν συμμαθητή του, αποκάλυψε στους ερευνητές πως σκότωσε έναν άνδρα, χωρίς λόγο, πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, δεν μπορεί να κατηγορηθεί με το έγκλημα αυτό.

Τι είπε στις Αρχές ο 10χρονος για την ανεξιχνίαστη δολοφονία
Το αγνώστων στοιχείων παιδί είπε στους σχολικούς αξιωματούχους ότι είχε πυροβολήσει και σκοτώσει έναν άνδρα το 2022. Το παιδί έδωσε στους ερευνητές στοιχεία σχετικά με τον θάνατο από πυροβολισμό του 32χρονου Brandon O’Quinn Rasberry στις 18 Ιανουαρίου 2022 στο Νίξον του Τέξας.

Το παιδί είπε ότι εκείνη την ημέρα επισκεπτόταν τον παππού του σε ένα πάρκο τροχόσπιτων, λίγα οικόπεδα μακριά από το σημείο όπου έμενε ο Rasberry. Είπε στους ερευνητές ότι πήρε ένα πιστόλι από το ντουλαπάκι του φορτηγού του παππού του, μπήκε στο τροχόσπιτο που ανήκε στον Rasberry και τον πυροβόλησε μία φορά, σκοτώνοντάς τον.

Το παιδί είπε στους ερευνητές ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ ξανά το θύμα πως τον είχε δει να περπατά στην περιοχή. Όταν τον ρώτησαν αν του είχε κάνει κάτι, απάντησε «όχι».

Γιατί δεν μπορεί να τιμωρηθεί ο 10χρονος
Στις 12 Απριλίου, οι ερευνητές βρήκαν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Rasberry σε ένα ενεχυροδανειστήριο σε μια κοντινή πόλη και τελικά ταυτοποίησαν κάλυκες από τη σκηνή με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα. Αλλά επειδή το παιδί ήταν κάτω των 10 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος, δεν μπορεί να κατηγορηθεί, σύμφωνα με τους νόμους του Τέξας.

«Το να μάθουμε ότι ήταν ένα 7χρονο παιδί που διέπραξε τη δολοφονία, μια παράλογη δολοφονία μάλιστα, είναι απλά τραγικό. Είναι κάπως δύσκολο να το χωνέψεις», δήλωσε ο αδελφός του θύματος της ανθρωποκτονίας, στο δίκτυο KENS.

Στο παιδί απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την απειλή που έκανε κατά του συμμαθητή του και βρίσκεται σε φυλακή ανηλίκων περιμένοντας την ημερομηνία του δικαστηρίου, σύμφωνα με το CBS News.

ethnos.gr