Πρώην φυσικός της NASA καταγγέλλει: «Οι δορυφόροι του Μασκ μας δηλητηριάζουν»

Ένας πρώην φυσικός της NASA προειδοποιεί ότι φτηνοί δορυφορικοί “μεγαλοαστέρες” όπως ο Starlink του Έλον Μασκ θα μπορούσαν να διαταράξουν τη μαγνητόσφαιρα της Γης εκθέτοντας μας σε θανατηφόρες κοσμικές ακτίνες.

«Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατμοσφαιρική απογύμνωση»

 

Η Space X καίει πάνω από 1,3 τόνους συντρίμμια δορυφόρων ασύρματου διαδικτύου στη γήινη ατμόσφαιρα κάθε ώρα – δημιουργώντας ένα μεταλλικό στρώμα «αγώγιμων σωματιδίων» σε τροχιά.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.504 δορυφόροι Starlink σε τροχιά, εκ των οποίων οι 5.442 είναι λειτουργικοί. Ωστόσο, έχουν προγραμματιστεί δεκάδες χιλιάδες ακόμη.

«Έμεινα έκπληκτος», δήλωσε ο φυσικός Dr Solter-Hunt στην DailyMail.«Κανείς δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη συσσώρευση μεταλλικής σκόνης από τη διαστημική βιομηχανία».

Τα σωματίδια από αυτούς τους δορυφόρους στο τέλος του κύκλου ζωής τους θα μπορούσαν να “στρεβλώσουν ή να παγιδεύσουν το μαγνητικό πεδίο” που εμποδίζει την ατμόσφαιρα της Γης να διαφύγει, είπε ο φυσικός, “με όλα τα σκουπίδια από μέταλλα υψηλής αγωγιμότητας που εγκαθίστανται όλα σε μια περιοχή”.

Αν και σημειώνει ότι πρόκειται για μια “ακραία περίπτωση”, ένα τέτοιο στρώμα φορτισμένης μεταλλικής σκόνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε “ατμοσφαιρική απογύμνωση” παρόμοια με την αρχαία μοίρα του Άρη και του Ερμή.

 

ethnos.gr