Συγκεντρώνουν υπογραφές για την δημιουργία νέου Συλλόγου οι αγρότες του Ξουριχτίου 

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αγροτών στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Ξουριχτίου το απόγευμα της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν αγρότες από το Ξουρίχτι, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα και την Τσαγκαράδα, ενώ συμμετείχαν επίσης και δήλωσαν την στήριξη τους εκπρόσωποι από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ζαγοράς, Μακρινίτσας.

Οι αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας για τις μεγάλες καταστροφές, μετά το πέρας της χαλαζόπτωσης, στην παραγωγή, στο φυτικό κεφάλαιο και στην αγροτική οδοποιία που είναι σε μαύρα χάλια.

Όπως τονίστηκε, αυτό ήρθε να προστεθεί σαν “κερασάκι στην τούρτα”, γιατί οι αγρότες της περιοχής είχαν πληγεί και είχαν ήδη χάσει την περσινή παραγωγή τους μετά από τις δύο καταστροφικές πλημμύρες του φθινοπώρου. Και όλα αυτά με ένα κόστος παραγωγής που είναι στον “ουρανό” και απρόσιτο για τους μικρούς αγρότες της περιοχής αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους και με τεράστια δυσκολία στην φετινή καλλιέργεια.

Οι αγρότες του Ξουριχτίου ξεκίνησαν να μαζεύουν υπογραφές για σύσταση νέου Αγροτικού Συλλόγου και συγκρότησαν πενταμελή προσωρινή επιτροπή.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και περιοδεία στα χωράφια και τους δρόμους του Ξουριχτίου.

Οι αγρότες του Πηλίου διεκδικούν:

Άμεσες εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και αποζημίωση στο 100% στους αγρότες που επλήγησαν.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει το 100% της πραγματικής ζημιάς για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.

Συμψηφισμό των οφειλών του ΕΛΓΑ με την αποζημίωση.

Πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας σε όλη την περιφέρεια.