Η Περιφέρεια τεκμηρίωσε σε ημερίδα στην Μαγνησία την “έξυπνη” εξειδίκευση (εικόνες-video)

Δημήτρης Κουρέτας

Η Θεσσαλία τεκμηριώνει και καταγράφει με ποσοτικά στοιχεία τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να ενισχυθούν κατά προτεραιότητα και με ένταση κατά την προγραμματική περίοδο σε ότι αφορά το περιφερειακό σύστημα καινοτομίας.
Σήμερα, στο Ξενία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Περιφέρειας με έμφαση στον τουρισμό και την βιομηχανία, ενώ οι άξονες που αναπτύσσονται με ημερίδες σε όλη τη Θεσσαλία, αφορούν το μέταλλο, την αγροδιατροφή, τις βιοεπιστήμες.
Στόχος είναι να υποστηριχθεί η περαιτέρω ανταγωνιστικότητα του επιχειρείν στη Θεσσαλία με όρους βελτίωσης της προστιθέμενης αξίας, εξαγωγών, συμμετοχής σε διεθνείς αλυσίδες αξίας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και μετασχηματισμού προς δραστηριότητες έντασης γνώσης. «Αποτυπώνουμε την δυναμική που υπάρχει στην Περιφέρεια και σύντομα θα προχωρήσουν οι προκηρύξεις ύψους 70 εκ. ευρώ για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας , σε συνδυασμό με τα κοινωνικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και τις υποδομές ανθεκτικότητας ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», δήλωσε ο κ. Κουρέτας.

Ο καθηγητής κ. Λεωνίδας πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έρευνας και καινοτομίας τόνισε πως αρχές Ιουνίου θα βγουν στον «αέρα» οι προκηρύξεις.