Κωνσταντοπούλου: Συνθήκες μαφίας στον Βόλο εμποδίζουν την λειτουργία της δικαιοσύνης (video)

Στις καταγγελίες για επηρεασμό του δικαστικού συστήματος στον Βόλο από την δημοτική αρχή Μπέου, επανήλθε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά και τη νέα διακοπή της δίκης Κλημόπουλου-Φραγκουδάκη. Η κ. Κωνσταντοπούλου επισήμανε σε δηλώσεις της ότι η προσπάθεια των πολιτών στον Βόλο να έχουν πρόσβαση στην δικαιοσύνη, προσκρούει σε ένα δικαστικό σύστημα το οποίο είναι πρόδηλα συνδεδεμένο, υπόλογο και υποτελές στην δημοτική αρχή Βόλου και στον Αχ. Μπέο.
Εξέφρασε την έκπληξή της για το γεγονός ότι δεν παρεμβαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες μαφίας που έχουν επιβληθεί στην πόλη του Βόλου και εμποδίζουν την λειτουργία της δικαιοσύνης.
Όπως είπε, η συγκεκριμένη δίκη έχει αναβληθεί 3 φορές για υποτιθέμενα τεχνικά προβλήματα που επικαλείται το δικαστήριο και πάρα πολλές φορές λόγω απείθειας και λιπομαρτυρίας των δημοτικών συμβούλων Μπέου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας:
“Ο κ. Μπέος σε δημόσιες δηλώσεις του διατρανώνει ότι δεν θέλει να γίνει αυτή η δίκη και φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να του κάνουν το χατήρι. Σήμερα επιχειρήθηκε να παραποιηθούν τα πρακτικά, να εμφανιστεί ότι προβαλλόταν ένα βίντεο στο ακροατήριο ενώ το έβλεπε μόνο η πρόεδρος, ζήτησαν πολίτες να έχουν εικόνα αυτού και η πρόεδρος ζητούσε τα ονόματά τους ,παραβιάστηκε η αρχή της δημοσιότητας της διαδικασίας κατ’ επανάληψη και στο τέλος είχαμε ένα φοβερό φαινόμενο, πολλοστό σε αυτή τη δίκη η πρόεδρος να ζητά να συλληφθούν πολίτες μετά τη λύση της συνεδρίασης.

Η πρόεδρος δεν μου απαντούσε όταν τη ρώταγα γιατί δίνει παράνομες εντολές , η Εισαγγελέας δεν απαντούσε όταν τη ρώταγα γιατί ένας πολίτης κρατείται σε συνθήκες μπουντρουμιού.

Οι αστυνομικοί είναι εδώ με παράνομη εντολή. Δεν δίνονται απαντήσεις και ουσιαστικά επιχειρείται να τρομοκρατηθούν οι πολίτες. Να καταλάβουν οι πολίτες ότι δεν μπορούν να διεκδικούν δικαιοσύνη.

Απέναντι σε αυτό τον τσαμπουκά και την παρανομία θα είμαι δίπλα και με τους πολίτες. Ζητάω επισήμως γιατί ένας νεαρός κρατείται χωρίς να γνωρίζει γιατί και χωρίς να έχω πρόσβαση σε εκείνον παρά μόνο μέσα από κάγκελα και κλειδωμένη πόρτα. Κανείς αστυνομικός δεν αναλαμβάνει ευθύνη για τη σύλληψη, κανείς δεν μας γνωστοποιεί τον λόγο της κράτησης”.