Σε έκρυθμο κλίμα η δίκη Κλημόπουλου-Φραγκουδάκη – Νέα πυρά από Κωνσταντοπούλου στην έδρα 

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη των Θ. Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής του Βόλου για παράνομη βία στο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Φραγκουδάκης απουσιάζει από την δίκη με την συνήγορο του κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου να ανακοινώνει πως έχει υποστεί έμφραγμα στην διάρκεια έναρξης της προηγούμενης συνεδρίασης, πριν από το Πάσχα. Σήμερα στην αίθουσα των δικαστηρίων επικράτησε χάος για μια ακόμη φορά γιατί στα δικαστήρια του Βόλου δεν γίνεται καταγραφή των πρακτικών με φωνοληψία, όπως ορίζει ο Νόμος. Η έδρα επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε πως πρόεδρος και εισαγγελέας έχουν υποστηρικτικό ρόλο απέναντι στην δημοτική αρχή Μπέου και δήλωσε πως είναι ηθικοί αυτουργοί στις ψευδομαρτυρίες των δημοτικών συμβούλων του Αχ. Μπέου.

“Έχετε εμπλακεί σε πολιτική αντιδικία μαζί μου, προκαλείτε βλάβη, έχετε εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες της Ένωσης δικαστών και εισαγγελέων και ζητήσατε κάλυψη για τις πράξεις σας”, είπε απευθυνόμενη στην έδρα η κ. Κωνσταντοπούλου. Η συνήγορος δήλωσε πως η έδρα προβάλει προσκόμματα στην διεξαγωγή της δίκης για να στηρίξει με κάθε τρόπο την δημοτική αρχή, όπως συνέβη με την νόμιμη τήρηση πρακτικών. “Είναι ακραία προσβλητική η συμπεριφορά της προέδρου και έχει επέλθει ακυρότητα της διαδικασίας με ακραία παραβίασης της δικονομίας από το γεγονός ότι προχωρά η διαδικασία χωρίς φωνοληψία και εξασφάλιση τεχνικών μέσων, προκειμένου να προβληθεί το βίντεο όπου αποτυπώνει όσα έγιναν το δημοτικό συμβούλιο και αποδεικνύεται πως δεν ασκήθηκε παράνομη βία από τους κατηγορούμενος”. Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλεσε την πρόεδρο της έδρας “…κυρία Μπεου που βαράει προσοχές στην δημοτική αρχή και εκπέμπει το μήνυμα στην κοινωνία πως όποιος περνά την πόρτα των δικαστηρίων κατά του Μπέου, δεν θα βρίσκει το δίκαιο του”.

Από την άφιξη της κ. Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου

Στη συνέχεια σε λαπ τοπ παρουσιάστηκε το βίντεο με τις επίμαχες σκηνές αλλά μόνο για τους παράγοντες της δίκης και όχι για το ακροατήριο, καθώς αυτό δεν ήταν δυνατόν. Τότε σηκώθηκαν όρθιοι πολίτες και πλησίασαν την έδρα για να δουν το βίντεο και προκλήθηκε πανικός. “Είναι δημόσια η δίκη” φώναζε η Κωνσταντοπούλου. “Δεν έχετε κανένα κύρος”, φώναζε στην πρόεδρο η συνήγορος και όταν η πρόεδρος ζήτησε από αστυνομικό να οδηγήσει πολίτη έξω από την αίθουσα, οι αντιδράσεις ήταν έντονες.

Τελικά ξεκίνησε η προβολή του βίντεο από το λαπ τοπ και κλήθηκε ο κατηγορούμενος κ. Κλημόπουλος να δει τις εικόνες. “Μα είστε σοβαροί εδώ μέσα; Σε ένα λαπ τοπ προβάλλετε βίντεο και όχι σε προτζέκτορα; Ποια τμήματα από βίντεο προβάλλετε που κανένας δεν μπορεί να δει…” αναρωτήθηκε η συνήγορος και υπεράσπιση των κατηγορουμένων και χαρακτήρισε παράνομη την διαδικασία.

Ο κ. Κλημοπουλος αρνήθηκε να δει τα τμήματα του βίντεο που επέλεξε το δικαστήριο και είπε πως σε κανένα σημείο δεν φαίνεται ότι παρεμποδίζει την διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου, οπότε δεν γνωρίζει ποια κομμάτια επέλεξε η έδρα ερήμην του. Το βίντεο έπαιξε με την συνήγορο κ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει πως ένα βίντεο-πειστήριο δεν μπορεί να αποτελεί ιδιωτική προβολή. Στη συνέχεια η πρόεδρος ζήτησε από την συνήγορο να απομακρυνθεί από την έδρα και η κ. Κωνσταντοπούλου την αποκάλεσε ψεύτρα. Η έδρα εκτίμησε πως έγινε δημόσια προβολή του βίντεο σε αντίθεση με την συνήγορο.

Ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες προβολής του βίντεο αποδείχθηκε πως ο κ. Κλημόπουλος δεν προκάλεσε βία στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2017, πράξη για την οποία κατηγορήθηκε από τους συμβούλους του Αχ. Μπεου που τελικά αναίρεσαν τα πάντα, παραδεχόμενοι επί της ουσίας επίσημα ότι ψευδομαρτύρησαν.

Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως πρέπει να διωχθεί για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, υπόθαλψη ψευδομαρτύρων και παράβαση καθήκοντος, η πρόεδρος του δικαστηρίου.