“Είμαστε με τη Γεωργία και κάθε Γεωργία” – Παρέμβαση από τις “Μαχητικές & Ελεύθερες” στον Βόλο

Ενημερωτική παρέμβαση στο κέντρο του Βόλου για το θέμα του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι “Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου”.

“Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα καθώς υπήρξε προσπάθεια από το κράτος να συγκαλύψει τους δράστες γιατί είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών. Καταγγέλλουμε όλη αυτή τη διαδικασία γιατί η Γεωργία ενώ βιάστηκε, περίμενε τρεις ημέρες για να εξαταστεί από ιατροδικαστή και δεν της έγιναν αιματολογικές εξετάσεις. Επίσης, της έκαναν εξετάσεις για τη ναρκωτική ουσία 18 ώρες μετά ενώ γνωρίζουμε πως αυτή η ουσία φεύγει από τον οργανισμό εντός 12 ωρών. Τις τελευταίες ημέρες είδαμε από τα ΜΜΕ μια προσπάθεια αποδόμησης του χαρακτήρα της Γεωργίας ότι είπε ψέματα και ότι δεν την βίασαν και εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τη Γεωργία και κάθε Γεωργία προκειμένου να τιμωρηθούν οι δράστες.

Καλούμε άνδρες και γυναίκες να έρθουν στη συγκέντρωση στις 8 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών και την παύση της πατριαρχικής καταπίεσης που υπάρχει σε όλη την κοινωνία” αναφέρει η Μαριάνθη Κυπρίδου από τις “Μαχητικές & Ελεύθερες Βόλου”.