Εκλογές το Φθινόπωρο “βλέπει” ο Γ. Βασιλειάδης – Ο ΣΥΡΙΖΑ “ζεσταίνει” τη μηχανή 

«Ζεσταίνει» τη μηχανή ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της πυκνής πολιτικής πραγματικότητας που θα βιώσουμε τους επόμενους μήνες. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος κ. Γιώργος Βασιλειάδης που επισκέπτεται σήμερα τον Βόλο εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα το Φθινόπωρο εξαιτίας της αβεβαιότητας που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και αναγκαστικά θα την οδηγήσουν σε απόδραση.

Ο κ. Βασιλειάδης εστίασε την κριτική του στο θέμα της ακρίβειας, τονίζοντας δεν φταίνε μόνο εξωγενείς παράγοντες , αλλά και η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται από τον Ιούλιο του 219 και μετά, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει σπάσει ρεκόρ, όπως είπε, στις αυξήσεις του ρεύματος. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δε αξιοποίησε ευρωπαϊκά εργαλεία που είχε στη διάθεσή της για να κάνει κρατικές παρεμβάσεις, ενώ αναφερόμενος στα επιδόματα είπε ότι “επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κακό σπυρί και τώρα η κυβέρνηση καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν με αυτά».

Επίσης, ο κ. Βασιλειάδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα εθνικά ζητήματα με αιχμή τα ελληνοτουρκικά, κάνοντας λόγο για «ΙΧ πολιτική», που στηρίζεται στις αποφάσεις ενός μόνο ανθρώπου.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι έχει περάσει πλέον στην τρίτη φάση της οργανωτικής του ανασυγκρότησης, μετά την πρωτόγνωρη συμμετοχή των μελών του στην εκλογική διαδικασία της 15ης Μαϊου που 6πλασίασε τα μέλη και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα δεν θα σταματήσει να έχει ανοιχτές τις πόρτες του και να αναπτύσσεται.

Την πεποίθηση ότι η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές, εξέφρασε και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ματθαίος Δραμητινός, τονίζοντας ότι “όσο κάθεται αυτή η κυβέρνηση κάνει ζημιά”.

Ο ίδιος εστίασε την κριτική του στη διαχείριση της πανδημίας, που άφησε πίσω 30.000 νεκρούς και απογύμνωσε τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ κατήγγειλε επίσης τη Ν.Δ. για την κατακόρυφη αύξηση της τιμής τη βενζίνης και το γενικότερο κύμα ακρίβειας.

Αναφερόμενος στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα έχει τεθεί σε εκλογικό συναγερμό για το νικηφόρο αποτέλεσμα και προτάσσει τη θετική ατζέντα που είναι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία.