Προσλήψεις αναπληρωτών: Πόσοι και πότε θα προσληφθούν στην Α΄ φάση

Λίγα 24ωρα απομένουν από την ανακοίνωση των ονομάτων των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται στην Α΄φάση
Εβδομάδα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι η εβδομάδα που “τρέχει”. Πάνω από 100.000 αναπληρωτές όλων των κλάδων και ειδικοτήτων περιμένουν με αγωνία την Α΄ φάση προσλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr 40 – 42.000 αναπληρωτές αναμένεται να προσληφθούν, συνολικά, φέτος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή καθώς τη χρονιά που πέρασε είχαν προσληφθεί περίπου 44.000 ενώ ήδη έφυγαν με συνταξιοδότηση περίπου 4.000.

Στον παραπάνω αριθμό των αναμενόμενων προσλήψεων συμπεριλαμβάνονται και οι προσλήψεις για το νέο διευρυμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου σχολείου (3.300) ενώ δεν θα υπάρχουν φέτος προσλήψεις τριμηνιτών (covid)

Τα κενά καταχωρήθηκαν έως και την Τρίτη 16 Αυγούστου στο ΟΠΣΥΔ και ήδη οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ελέγχουν, τροποποιούν και οριστικοποιούν τα καταχωρισμένα κενά έως και χθες Δευτέρα 22 Αυγούστου που θα τα στείλουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης περιοχών υποβάλλονται έως και σήμερα Τρίτη 23/8/2022, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ).

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας:
Στις 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές.
Στις 31 Αυγούστου αναμένεται να εκδοθούν οι αποφάσεις προσλήψεων των αναπληρωτών ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Από την 1η Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα δηλώσουν τα σχολεία που προτιμούν να διδάξουν.
Μέχρι Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν τα σχολεία στα οποία τοποθετούνται οι αναπληρωτές.
Από Τρίτη 6 έως και Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου οι προσληφθέντες αναπληρωτές θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία στα οποία προσλήφθηκαν.