Μια ακόμη δίκη κατοίκων των Σταγιατών αύριο στα Δικαστήρια του Βόλου

Τρεις κάτοικοι των Σταγιατών κάθονται αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο εδώλιο του κατηγορούμενου, προκειμένου να δικαστούν για διατάραξη οικιακής ειρήνης μετά από μήνυση του πρώην αντιδημάρχου Βόλου Μιχ. Καπουρνιώτη. Σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης, “πρόκειται για μια ακόμη δίκη εναντίον ενεργών πολιτών του χωριού μας που αγωνίζονται για τον νερό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, με κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες, που έχουν στόχο τον εκφοβισμό, τη στοχοποίηση και την εκδίκηση. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι και αυτή τη φορά οι κατηγορίες θα καταπέσουν και οι κατηγορούμενοι θα αθωωθούν. Ωστόσο η ταλαιπωρία των ανθρώπων που οδηγούνται στα δικαστήρια, ψυχική και οικονομική, είναι δεδομένη αλλά όχι αρκετή για να κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα”.

Τα μέλη της Κίνησης επισημαίνουν ότι εντός του Οκτωβρίου θα γίνουν συνολικά τέσσερις δίκες που σχετίζονται με τους αγώνες κινημάτων και πολιτών της περιοχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε όλες τις περιπτώσεις, έμμεσα ή άμεσα μηνυτής είναι ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, “ο οποίος έχει στήσει ένα μηχανισμό κατασκευής ψευδών κατηγοριών εναντίον εκείνων των πολιτών που αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση του Νερού, στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στην εγκατάσταση επικίνδυνων για την περιοχή δραστηριοτήτων. Όλες αυτές οι δίκες εντάσσονται σε ένα σχέδιο καταστολής της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας το οποίο περιλαμβάνει και την άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας. Θύμα της αστυνομικής βίας είναι και ο Βασίλειος Μάγγος, νεαρός ενεργός πολίτης και συμπαραστάτης του αγώνα του χωριού μας, που ξυλοφορτώθηκε, βασανίστηκε άγρια από αστυνομικούς, μια μέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μετά από ένα μήνα.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική της καταστολής απαντάμε με την απρόσκοπτη συνέχιση του αγώνα μας για το Νερό, το χωριό μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σε αυτούς που μας τρέχουν στα δικαστήρια, που μας αποκαλούν κοπρίτες και μπαταχτσήδες, δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε. Αντίθετα είμαστε περήφανοι, γιατί παρά τη λυσσαλέα επίθεση του δήμαρχου, καταφέραμε με τις δικές μας δυνάμεις και μόνο, να έλθουμε σε ζωντανή επικοινωνία με χιλιάδες φίλους και αλληλέγγυους από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό μέσα από τους αγώνες μας και τον πολιτισμό που μοιραζόμαστε μαζί τους.
Γιατί ως γνωστόν, ο πολιτισμός δεν παράγεται από τα κουφάρια αλλά από τους ελεύθερους ανθρώπους”.